Happy - Állatkertek

2014.07.31. 13:37

Amikor a cukiság-faktor beindul és nem akar nyugodni ... 

Bécs - Schönbrunn

Az állatkertek arisztokratája is lehetne ez a gyönyörű barokk kertből kialakított hely. A Lotharingiai Ferenc István császár számára épített Schönbrunn-i kastély körül épített park, a világ legrégebbi állatparkja, ahol az állatokat Noé elvei alapján válogatták össze - vagyis szinten mindenféle megtalálható itt, köztük számtalan, kihalásra ítélt fajjal. Úgy tűnik nem csak az emberek érzik ott jól magukat, ugyanis a szép környezetben szinte minden évben születik egy-egy aranyos kicsiny, aki miatt mindenképp el kell látogatni Bécsbe. 

állatkert2.jpg

Berlin - Tiergarten

A világ egyik legnagyobb állatparkja rendelkezik a fogságban tartott fajok legszélesebb skálájával, ezen a barátságos Föld-bolygón. A  park, a szinte mindenhol tartott állatok mellett kicsit furcsább emlősöket és halfajokat is befogadott, akikről sokszor nem is tudjuk a látogatás előtt, hogy egyáltalán léteznek. Élnek itt természetesen csodaszép flamingók, csacsogó papagájok és számtalan víz alatti lény a legkisebb planktontól a legnagyobbig. 

állatkert3.jpg

Prága - Prague Zoo

Annak, aki szereti a félelmetes hüllőket és kis barátaikat szinte kötelező, ugyanis a standard állatok mellett a prágaiak otthont adtak pár óriás szalamandrának és egy komodo sárkány anyukának, Arankának akik köszönik, jól érzik magukat ott. Azon túl, hogy Aranka már szabályosan dívának érzi magát az ablak mögött, találkozhatunk itt még igazi galapagosi hatalmas teknőccel és egy szarvascsőrű madárral, akit véletlenül se n-szabad összekeverni tukán-barátjával. 

 állatkert4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr1006561903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása