Happy - Utazó alakok

2014.08.06. 13:57

Ugyanaz a busz, ugyanaz a sokszor megtett út, ugyanazok a zenék... Amikor a teljes filmtörténetet végignéztem már és a világirodalom felét ki is olvastam, egy dolog maradt hátra az utaslista teljes körű feltérképezése, az emberek megismerésével. 

A fel-le futkosós alakok

Ők azok, akik a tervezett indulás után 5 perccel még mindig azon örlődnek, mit hagyjanak lenn a csomagtartóban és mi kerüljön fel melléjük a székre, a kabátjuk zsebébe, a fej feletti csomagtartóra és ezt le-fel ugrálással adják az utasok és szegény sofőr tudatára. Majd amikor már végre elindultunk és elvileg minden a helyén van aggódó arccal tekintenek a nagyvilágba, vajon biztos jó-e, hogy a bozótvágó és a sivatagi sátor a csomagtartóban maradt. 

A hangosan evős alakok

Egyszer, Bécsből hazafelé, a mellettünk ülő kettes székben vert sátrat egy kedves példányuk. Először csak egy szendvicsnek kezdett neki, amit a DJ-knek megengedett éjszakai decibel fölött majszolt. Gondoltuk jó, rendben van, 5 perc és megeszi, majd alszik egyet. De nem így lett! Előkapta a barackot és az almát. Ekkor reménykedtünk, hogy csak egyiket eszi meg, de persze mindkettő kellett neki - olyan igazán cuppogósan, hangos levegővétellel és sóhajtásokkal kísérve. Aztán megállt a busz és megérkeztünk az első magyar benzinkúthoz. Mivel az illető külföldi volt, azonnal beszabadult a vásárló részre és jól megrakta a zsebeit egy kis joghurttal és túró rudival. Előre féltünk, és a félelmünk be is igazolódott : mindet megette ... és minden létező hangon. Nem hittük el, hogy nem direkt csinálta...

turista1_1.jpg

A turista-szetterek 

Nos, ők úgy festenek,mintha egy bajor családi festményről leemelték volna őket és teleaggatták volna fényképezőgéppel, le-fel csukhatós napszemüveggel és nyakból lógatós pénztárcával és nagy hátizsákkal. Általában igazán barátságos, kedves, bohókás alakok, akik semmit nem hagynak a véletlenre : felveszik a szandált a nagy melegre, majd a zoknit, ha hidegebb lenne, hűen hozva ezzel a jól megszokott zokni-szandál kombinációt. Előhúznak egy hatalmas fényképezőgépet, hogy megörökíthessék a legnagyszerűbb pillanatokat, vesznek mindenféle képpen variálható varázs-napszemüveget és persze egy rövidnadrágot, fehér pólót, háti táskát és kész a szett. Az extrémebb hatást kedvelők pedig egy jófej hózentrógerrel is megbolondítják a kombinációt.A szerelés megbontása az információ eljuttatása lenne, hogy az okos telefonon van kamera is.  

A beszédhibás alakok

Kizárólag olyan buszra szállnak fel, amelyik olyan városba megy, amiben legalább egy olyan betű található, amit nem tudnak kimondani. A raccsolós, szegény biztos, hogy Krakkóba, Frankfurtba vagy Uthrechtbe szeretne eljutni, a szokásos pösze utas kedvenc úticélja viszont Salzburg - és természetesen minden bécsi járatra felszáll, hogy megkérdezze, ez a járat oda tart-e avagy sem. 

turista3.jpg

Mélyfekvésben mélyalvók

Ő az, aki eleve álmosan érkezik az útra, majd ahogy elindult a busz elkezdi lefelé hajtani a székét és csak hajtja és hajtja .... míg végül az ölünkben köt ki. Ott aztán békésen elszunyókál. Az ember először zavarában nem szól, majd amikor elkezd kellemetlenné válni a szituáció, megpróbálja finom kísérletekkel felébreszteni a hétalvót - de persze nem sikerül neki. Legutóbb, amikor ilyen esett meg velem, azon gondolkoztam, ki kellene írni hogy az igazán hátrahajtott széken alvók mögé csak akrobaták vagy macskatestű népek üljenek. 

Stand up komédiások

Az út egészére felkészültek mondanivalóval. Hetek óta csak gyűjtögetnek, közben gondosan szelektálnak, hisz a busz teljes egészének hallania kell a poénbombáikat és az életüket. Majd felszállnak és egy egész úton át tartó kitalált story meséléssel ütik el a hosszú időt. A történeteiken lehet nevetni, de szépen el is lehet rajtuk aludni, kinek, hogy engedi a hangulata. Van akiket idegesít -de valamire csak feltalálták a füldugót is... 

Természetesen vannak nyugodt alakok is, akik senkit se zavarnak, csendben elbóbiskolnak bedugott füldugóval. Nem esznek hangosan, nem beszélnek hangosan és inkább a saját területükön helyezkednek. Őket viszont sosem fogjuk megjegyezni ;) 

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr606578491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása