Legjobb programok őszre

2014.08.26. 13:35

Az ősz tökéletesen alkalmas arra, hogy megismerjük a kontinens legnépszerűbb városait, új élményekkel új tudással legyünk gazdagabbak. Erre az időszakra lesz még pár meglepetésünk, hogy véletlenül se hagyjunk egyedül a szobádban begubózni, de előbb akciós útjainkat tárjuk fel. 

München - Oktoberfest

Nincs is népszerűbb program az ősz közepén, mint a sör és a féktelen német bulizás ünnepe, az Oktoberfest. Az eseményre több ezer német állampolgár és világpolgár látogat el, hogy a bajor ruhába öltözött dekoratív lányok kezéből vehesse át a müncheni sörözők legfinomabb és legmegmunkáltabb italait és tésztától duzzadó pereceit. Az esemény ideje alatt még szélesebbre tárt karokkal várnak a helyi kolbászozók, amikről már korábban is beszámoltunk. 

Utak: 7990-től a www.orangeways.com -on

oktoberfest.jpg

Salzburg - Kultúra minden mennyiségben

A város maga egy kulturális felüdülés : a barokk épületek és az ódon kis utcák falaiból mindenhol a korabeli klasszikusok áradnak. Salzburg városában született ugyanis a barokk kor és az elmúlt évezred egyik legnépszerűbb zeneszerzője : Mozart. A zenekedvelők megtekinthetik a híres komponista szülőházát is, amit azóta is nagy becsben tartanak. A kulináris élvezetek rajongói pedig végig kóstolhatják a művészről elnevezett mennyi marcipánkülönlegességet - miközben gyönyörködnek a számtalan festőt megihletett tájban. 

Utak: 4990-től a www.orangeways.com-on

mozart.jpg

Amsterdam - csak a szokásos...

Azt mindenki tudja Amszterdamról, hogy mi kapható a coffe shopokban, de mi az ami sokat látott a hollandok számára is érdekessé teszi a várost ? A rengeteg színház, koncertterem és felvonulás. A város ugyanis élen jár az előadóművészetek pártolásában legyen az korabeli színdarab, vagy posztmodern performansz. De mivel tudjuk, hogy a hely fő jellegzetessége az élvezetek halmozása, mindenképpen meg kell említenünk, hogy a művészeti élményhez kulináris élvezetek is társulnak. Hollandiában ősszel szinte minden két hétben van olyan étel aminek a tiszteletére érdemes ünnepelni vagy még fel is vonulni. A legnagyobb érdeklődésre a városi felvonulás a Jordaanfestival tart számot, melyet eredetileg a munkások tiszteletére rendeztek meg. Élőzene, karneváli hangulat és persze sok sokünneplő ember...

Utak: 9990-től a www.orangeways.com-on. 

amszterdam.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr626636979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása