Hamarosan kezdetét veszi az osztrák divat és művészvilág egyik legkiemelkedőbb eseménye a hivatalos, nemzetközi MQ Vienna Fashion Week. Az esemény a mi szempontunkból is érdekes, ugyanis több magyar tervező is képviselteti magát. 

Bécs központja, a színes és kedvelt Museumsquartier ilyenkor az osztrák és a kelet-európai divatvilág hemzsegő központjává válik. A kiállítóterek közti kávézók megtelnek a szakma jeles képviselőivel, az épület előtt felállított sátorban pedig már 3 órától egymást érik a legmenőbb osztrák, magyar és szlovák tervezők bemutatói, idén Szeptember 8 -14 között. 

fw2.jpg

Az MQ Vienna Fashion Week, hasonlóan a londoni, vagy a párizsi rendezvényhez, a Fashion Week brand hivatalos eseménye, mely a elsősorban a helyi - ez esetben - osztrák divattervezők alkotásait képviseli. Az esemény arculata és kialakítása a minimál stílus jegyében telik - így a meghatározó színek a fehér és a fekete , melyek kiemelik a ruhaköltemények vonalait. 

mf3.jpg

A bécsi divathetet azonban nem úgy kell elképzelni, mint francia vagy amerikai nagytestvérét. A német és keleteurópai divat elsősorban az egyszerű és egyben praktikus vonalvezetéseken alapul; így olyan drabaok kerülnek előtérbe melyek a hétköznapok során is a stílusos és hasznos öltözék részei. Itt biztos nem fogunk látni hosszú, flitteres esélyiket, magukkal ragadó uszályokat. Itt a mindennapok divatja a nyerő, ami az eladások szempontjából is fontos momentum. 

fw1.JPG

A divatbemutatók mellett egy hatalmas vásár is várja a nagyérdemű közönséget, ahol meg is lehet venni a felvonultatott darabokat. A showt tartó designerek mellett pedig, az ékszereket, cipőket készítő tervezők műveiből is lehet válogatni. A bécsi emberek szeretnek egyedi és különleges darabokat viselni a hétköznapokon is így ők már előre készülnek 

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr376644683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása