A készülődést Karácsonyra sosem lehet elég korán kezdeni - ahogy a jegyfoglalást sem. Ha biztos akarsz benne lenni, hogy még a nagy ünnep előtt kijutsz valamelyikre, foglalj - és ne ijesszen meg az a tény sem, hogy az alacsony jegyárak miatt több pénz marad a helyi finomságokra. 

Bécs 

Senkinek se kell bemutatni. A barokk hangulatú Bécs több, mint 200 éve csak úgy csillog-villog a kereszténység és a szeretet legnagyobb ünnepén. A várakozást ilyenkor finom falatok édesítik meg : a csokiba mártott eper és egyéb gyümölcsök már szinte klasszikusnak számítanak, ahogy az igazi osztrák kolbász különlegességek. A Mariahilfer Strasse teljes pompájában várja a turistákat, akik egy picit arrébb a Stephan's Platz mellett gyönyörködhetnek a legendás Sissi által lakott kastélyban. 

 advent3.jpg

Ljubljana 

Mi lehet ilyenkor a déli népekkel, akiket eddig a világos színű kacskaringós utcákon láthattunk? Bizony ők is a Karácsonyra készülődnek, olyannyira hogy a folyó mente csak úgy csillog a sok dísztől. Mintha minden hullócsillag úgy gondolta volna, a várakozással teli időszakban a városban pihen meg. Ljubljana teljes centruma a nagy ünnepre készülődik az elmaradhatatlan forró italokkal és finomságokkal, kulturális programokkal együtt. 

advent4.jpg

Krakkó

Krakkóról sokszor írtuk már, hogy meghatározó része a zsidók által lakott negyed, azonban nem írtunk még a keresztény hagyományokról. A lengyelek által legszívesebben látogatott adventi ünnepet a Vásártéren rendezik meg, melynek különlegessége a csodaszép díszek és lengyel falatok mellett a szabadtéri játékok. Érdemes jól felöltözni, mert biztos érdekes művészeti élményben lehet  majd részünk. 

advent1.jpg

Prága

Most nem lesz szó a kamrákról.... helyette az Óvárosba hívjuk kedves utasainkat, hogy a meseszép történelmi környezetben ünnepeljék Jézus Krisztus és a szeretet ünnepét. Itt érdemes lesz szobát foglalni és a nagy hideg elől némi helyet is egy hangulatos kis sörözőbe, ahol kipihenhetik a vásárlás fáradalmait. 

advent2.jpg

Pozsony

Pozsonyban a főtéren tartják a hagyományos vásárt. A helyben az a jó, hogy egyszerre kóstolhatjuk meg a magyar és a szlovák konyha különlegességeit -és ehhez alig kell utaznunk. Ha valaki szeretne egy kis külföldi élményt de nem szeretne vagy nem tud sokat utazni, annak mindenképpen ajánljuk a vár alatt megrendezett eseményt. 

advent6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr206712193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása