Hosszú hétvégi kalandok

2014.09.30. 11:45

Ismét vészesen közeledik egy 4 napos hétvége, amit vétek lenne semmittevésre pazarolni. Ha nincs jó ötleted, de mégis kiszakadnál a hétköznapokból, olvasd el ajánlónkat, mit kínálunk a nemzeti ünnep utáni 3 napra. Jegyeket pedig a www.orangeways.com oldalon foglalhatsz. 

Prága

A város már önmagában is egy csodaszép kültéri múzeumra emlékeztet, azonban a tárlatok mellett számos vicces és bulis program is várja a turistákat. A rettegni szeretők megismerkedhetnek, a cseh történelmi alvilág legbrutálisabb  alakjaival és legnagyobb mágusaival a Muzeum Povesti két, föld alatti kiállításán, majd áttérhetnek az egyik népszerű szabadulós szobába. Annak pedig, akinek a fővárosról csak az alakohol jut eszébe feltétlenül részt kell vennie a helyiek által szervezett egyik sörtúrán. 

Jegyek: 3490 forinttól

prága1.jpg

 

Bécs 

Fogadjunk, hogy nem jártál még minden múzeumban és nem láttál még minden állatot, esetleg még a világ legnagyobb körhintáján sem ültél. Most lesz 3 szép napod, hogy mindezt bepótold. A buszpályaudvartól 2 metró megállóra kezdd a napot a Práterben, ahol felülhetsz a már emlegetett körhintára, ami eszméletlen, 117 méteres magasságba repít, ahonnan ellenállhatatlan a kilátás. Ha pedig mindezt túlélted, nézd meg az óriás és színes halakat a tenger múzeumában, a szárazföldi állatokat, a kedves panda-családdal pedig a meseszép Schönbrunnban. 

Jegyek: 1950 forinttól 

prága2.jpg

Berlin

A 3 nap alkalmas arra is, hogy kicsit messzebbre utazzunk. Ha igazi finom, német currywurst-ot, vagyis curry szószos kolbászt szeretnél enni egy nagy korsó sör mellé, mindenképp kezd a napot a német utcákon, ahol lépten nyomon a germán modern művészetbe botlasz. Berlinben található emellett a világ egyik legnagyobb állatkertje is,amit még akár Noé is megirigyelhetne, annyi féle  fajt sikerült összegyűjteniük. Annak pedig, aki nem csak az állatokat de a szép környezetet és a kastélyokat is kedveli, érdemes befizetnie egy körútra, ahol sziklákra épült palotákban gyönyörködhet. 

Jegyek: 7990 forinttól 

berlin.jpg

Ljubljana

Ha éppen párban vagy, akkor a kellemes őszi összebújást időzítsd erre a hosszú hétvégére, ugyanis a Ljubljana melletti Bled-i tónál több termál hotel is várja, hogy kettesben gyönyörködjetek a víz közepén épült templomban, amit a családi szeretet is megtestesítő Máriának szenteltek. A Bled-i tó vize természetesen több dologra is jó hatással bír a szerelmen kívül. Ha pedig némi aktivitást is vinnétek a közös programba, sétáljátok körbe a folyó köré épült fővárost. 

Jegyek: 3490 forinttól 

bled_1.jpg

Drezda

Bár Drezdát elsősorban a Radeberger sörről ismerjük, azért nem árt megemlíteni belső szépségét is, melyet nem rég építettek újjá. A világháború alatt szinte teljesen porig rombolt települést a lakosok saját kezükkel építették és helyezték újra barokk formájába, amit a mai kor embere a modern művészeti emlékezéssel is kevert - persze csak stílusosan. Napközben szemet gyönyörködtető kiállítások, este pedig  a sörgyár látogatása és a sörtúrák várnak az utasainkra. 

Jegyek : 7990 forinttól 

prága5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr636746439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása