Programok Krakkóban

2014.10.01. 17:54

Október 23-án plusz 1 járatot indítunk útra, ezzel is megszponzorálva a hosszú hétvégét. A lengyel városban számtalan érdekesség vár rátok október hónapban és azután is. 

Sóbányászat 

Október 28-án indul egy érdekes túra, ahol megismerkedhetsz a lengyel sóbányászat minden titkával. A túra a krakkóiak számára azért is fontos, mert ez volt az, ami annak idején kiemelte a települést a többi környékbeli város közül. A só kitermelése ugyanis kiemelt jelentőséget kapott a középkor során, a ma fűszerként használatos természeti kincset aranyárban mérték. 

Bővebben : http://krakkoinfo.hu/?strona,doc,pol,glowna,1411,0,868,1,1411,ant.html

krakkó1_1.jpg

 

Wawel és a csakrák

Krakkó történelmi központja a Wawel hegyen helyet foglaló vár, mely amellett, hogy a korábbi uralkodók lakhelyéül szolgált, a hindu vallás szerint a Föld egyik csakra-pontja. A hindu vallás szerint ugyanis, Siva pont itt tette le egyik kövét a 7 közül. A múzeum vezetősége nem igazán szeretné nagy dobra verni a pont vélt létezését a bejáratnál. Ami fontosabb viszont, hogy itt találkozhatunk számos lengyel legendával, köztük a sárkánynak tisztelt barlanggal. 

Bővebben : http://orangewayshappyways.blog.hu/2014/06/17/sztorik-_krakko_es_a_sarkany

krakkó2_1.jpg

Tejbárok

A lengyelek kedvelt szokása lett a tejbárokban való reggelizés, ebédelés, uzsonnázás. Ezeket a helyeket hasonlóképpen kell elképzelni, mint a hazánkban is egyre népszerűbb tejivókat, azonban itt nem csak szendvicseket, hanem meleg ételt is felszolgálnak. 

krakkó3.jpg

Kazimierz 

A Visztula partján lévő mai városközpont a település zsidőnegyede. Nagyjából úgy kell elképzelni mint egy kicsit díszesebb és kicsit komolyabban vett budapesti Király utcát. Az éttermekben, bárokban nem ritka ugyanis, hogy felcsendülnek a vidám hangulatú klezmerek. A zene élvezete mellett pedig mindenki belekóstolhat a zsidó konyha finom remekeibe és megismerkehet egy hazánkban sem idegen , hagyományörző kultúrával. 

 krakkó4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr366750697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása