Álomszerű kastélyok

2014.10.06. 13:26

Bár városainkban is csodálatos élményekben lehet részetek, azért nem árt néha tovább lépni és ellátogatni a lélegzetelállító és persze történelmileg is jelentős kastélyokhoz, melyeket városainkból helyi járatokkal könnyen elérhettek. 

Berlin - Brandenburg 

Az UNESCO Világörökség részének nyilvánított Brandenburg-i kastélyok talán a legszebbek a világon. A korabeli, francia hugenotta hatás alatt megvalósuló német építészet remekei, köztük Nagy Frigyes nyári rezidenciája számos művészt megihletett már. A hegyek tetején épült paloták minden képzeletet túlszárnyalnak, pontosan olyanok, mint azt, a mesében elképzeltük. Egy hosszú túra tetőpontjaként is tökéletesek, de akadnak olyanok is, amik szállodaként üzemelnek. 

Berlin: 7990 forinttól 

kastéyl0.jpg

Bécs - Felső- Belvedere 

Ausztria első múzeumaként megnyitott kastély a hegy tetején emelkedik a város felé. A Mária Terézia által építtetett barokk palota lényege, melyről a nevét is kapta, hogy kilátással legyen egész Bécsre. Az épületet később teljes egészében a művészetnek szentelték, ide engedték be először az embereket, hogy megtekintsék a császári festészet remekeit. Az építménynek emellett történelmi jelentősége is volt, 1955-ben a Belvedere Márványtermében írták alá a szerződést, ami függetlenítette Ausztriát. 

Bécs : 1500 forinttól 

kastély2.jpg

Pozsony - Bajmóci kastély

A szlovákiában épült meseszerű kastély mellett található a térség egyik legidősebb hársfája, mely alatt már Mátyás király is szívesen tanácskozott. Az épület számtalan film forgatási helyszíneként is ismeretes, mint például a hazánkban is kedvelt Fantaghiro. Bár idén már lekéstünk a hagyományos tavaszi boszorkány és szellem találkozóról, azért egy romantikus sétát mindenképp érdemes tenni az építményt körülvevő természetben. 

Pozsony: 900 forinttól 

kastély31.gif

Erdély - Mikó vár és elhagyatott kastélyok

A Csíkszeredán található Mikó-vár építését még a késő reneszánsz korban kezdték el az 1600-as években. Az eredeti építtető Hídvégi Mikó Ferenc, kapitány volt. Az épület ezek után továbbra is stratégiai szerepet töltött be a századok során. Jelenleg könyvtár és székely múzeum működik benne, ellentétben pár testvérével, amelyek elhagyatva állnak kalandorokra, fotósokra várva, mint a Bánffy kastély, vagy a radnóti Rákóczi-palota.  

Erdély: Minden út 5900 Ft

kastély4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr636763741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása