Sokan szeretik a hotelek biztonságát, vagy a panziók családias hangulatát, de vannak akik nem erre, hanem inkább az úton megszerezhető élményekbe szeretnének fektetni. A hotelek nagyon drágák tudnak lenni így vegyünk górcső alá pár, sokkal olcsóbb megoldást pro és kontra. 

Airbnb 

Az egyik legnépszerűbb oldal, ahol  városrészenként kerehetsz, melyik lakás lenne a legmegfelelőbb számodra a pár napos tartózkodásod alatt. Az airbnb-n olyan, többnyire fiatal hirdet, akinek van egy helyesen berendezett otthona, amit ki szeretne adni a hotel árak töredékéért.A tulajdonos az átlalad ott töltött idő alatt nem lakik veled ő csupán átadja és átveszi az apartmant. Ezeken a helyeken természetesen úgy élsz, mintha a saját lakásodban élnél - így mind a tartózkodásod alatti takarításról, mind pedig az ételek beszerzéséről neked kell magad gondoskodnod. Mindkét fél biztonságát pedig egy olyan rendszer szavatolja, amiben szállást foglaló és szállást kiadó is pontozhatja hogy a másik mennyire volt rendes, segítőkész, tiszta és jófej. 

lak1.jpg

Couch surfing

Számtalan oldalon van lehetőséged keresni egy számodra megfelelő kis ágyat és/ vagy szobát, ahol ingyen vagy nagyon olcsón lakhatsz utazásod során. A couch surfing szabályai, hogy legyél rendes, nyitott és persze, teremts lehetőséget a tulajnak, hogy ellenkező esetben ő is nálad lakhasson. A rendszer nagy előnye, hogy az esetek legnagyobb százalékában ingyenes szolgáltatásról van szó és lehetőséget teremt arra, hogy minél több emberrel és kultúrával köthess barátságot. A hátránya viszont az idegen személlyel való együttlakásban van. Sajnos neten keresztül elég nehéz leszűrni, hogy egy távol élő valakinek, milyen tulajdonságai vannak, így elég könnyen keveredhetsz nehéz vagy zavaró szituációkba. Azt pedig nem is kell említenünk, hogy ha valamiért mégis el kellene jönnöd a szállásról, akkor maradnak a drága szállodák vagy a nagyon olcsó motelek... És máris minuszban a számlád... 

lak2.jpg

Hostelek 

Egy hostelben megszállni igazából akkor nagy buli, ha sokan mentek nyaralni, kalandozni. Ezek a cégek általában a város központjában nyitják meg szálláshelyeiket egy olcsóbb alternatíváját kínálva a hoteli szolgáltatásoknak. A hostelben nincs se reggeli, se ebéd és sok szobában még külön zuhanyzó se, így sok esetben kell majd alkalmazkodnod a többiek igényeihez, akik leginkább teljesen idegen emberek. Ha viszont együtt vesztek ki egy sok ágyas szobát, simán meg tudjátok oldani és úgy tudtok élni, mint ahogy annak idején az osztálykirándulásokon, tanárok nélkül szerettetek volna. Igaz, léteznek olyanok amelyek valóban egy tábor helyszínére hajaznak, de rengeteg olyan is megnyitott, ami modern, szép és tiszta. 

lak3.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr386770637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása