Happy - Állatkertek

2014.07.31. 13:37

Amikor a cukiság-faktor beindul és nem akar nyugodni ... 

Bécs - Schönbrunn

Az állatkertek arisztokratája is lehetne ez a gyönyörű barokk kertből kialakított hely. A Lotharingiai Ferenc István császár számára épített Schönbrunn-i kastély körül épített park, a világ legrégebbi állatparkja, ahol az állatokat Noé elvei alapján válogatták össze - vagyis szinten mindenféle megtalálható itt, köztük számtalan, kihalásra ítélt fajjal. Úgy tűnik nem csak az emberek érzik ott jól magukat, ugyanis a szép környezetben szinte minden évben születik egy-egy aranyos kicsiny, aki miatt mindenképp el kell látogatni Bécsbe. 

állatkert2.jpg

Berlin - Tiergarten

A világ egyik legnagyobb állatparkja rendelkezik a fogságban tartott fajok legszélesebb skálájával, ezen a barátságos Föld-bolygón. A  park, a szinte mindenhol tartott állatok mellett kicsit furcsább emlősöket és halfajokat is befogadott, akikről sokszor nem is tudjuk a látogatás előtt, hogy egyáltalán léteznek. Élnek itt természetesen csodaszép flamingók, csacsogó papagájok és számtalan víz alatti lény a legkisebb planktontól a legnagyobbig. 

állatkert3.jpg

Prága - Prague Zoo

Annak, aki szereti a félelmetes hüllőket és kis barátaikat szinte kötelező, ugyanis a standard állatok mellett a prágaiak otthont adtak pár óriás szalamandrának és egy komodo sárkány anyukának, Arankának akik köszönik, jól érzik magukat ott. Azon túl, hogy Aranka már szabályosan dívának érzi magát az ablak mögött, találkozhatunk itt még igazi galapagosi hatalmas teknőccel és egy szarvascsőrű madárral, akit véletlenül se n-szabad összekeverni tukán-barátjával. 

 állatkert4.jpg

Ott hagytuk abba, hogy Barátomék az autópályán serényen meneteltek a benzinkút felé. Abban a pillanatban úgy gondolták, már semmi több nem eshet meg velük...

A buszvezető ígéretéhez híven bekanyarodott a benzinkútra, és az utasok ígéretükhöz híven meg is vették neki a hőn áhított szendvicset, majd szépen indultak az úton tovább. Mikor már egészen ritkulni látszott a sor, jött egy telefonhívás, miszerint az egyik utas - akire "Barátomék" sem emlékeztek, a benzinkúton maradt, ugyanis muszáj volt elmennie tájat fotózni. Egyértelműen egy problémás emberről kell ezen sorok között megemlékeznünk, akit senki se vesz észre addig, amíg valami nagy galibát nem csinál - így kénytelenek voltak visszakanyarodni. Persze ilyenkor találkozik az ember a lehető leghosszabb úttal, ami csak autópályára vissza vihet, így nagyjából 20 perc múlva sikerült irányba állni és majdnem 1 óra múlva visszaérkezni a helyszínre. 

Persze az ember épp a mosdóban volt és még a kirendelt melegszendvicset is meg akarta várni, ha már csinált mindenkinek egy laza másfél órás kerülőt. Barátomék ekkor úgy döntöttek, hiába a magas árak, ők vesznek még egy kör pálinkát, ha véletlenül sem akarnak gorombák lenni az utassal, aki ezek után, szeretett melegszendvicsével a leghátsó ülésekre furakodott és mérgelődve leült. 

 

Végre megint a cél felé haladtak. Az út további részében átvették az egész utat és arra a megközelítésre jutottak, hogy akárhol is vagy a világban, felelőtlen emberek mindig is voltak és mindig is lesznek, tértől helytől és időtől függetlenül. Mindig lesz, aki megpróbál a körözés ellenére megszökni és mindig lesz olyan is, aki egyáltalán nem figyel a körülötte lévő emberekre így lemarad, ott marad -és még bosszankodik is. Mindig lesz, aki nem tud vezetni és balesetet okoz - és mindig lesznek olyan utak, ahol a legénybúcsú ünneplésére tartó csapatok mindegyikkel találkoznak, vagy épp ők idézik elő ? :D 

Sztorik - Kalandosan, szabadon

2014.07.24. 15:42

Az ember, ha határőrökkel találkozik, közben éjszaka van és még csak nyelvet se beszélnek...persze minden egyszerre jön, ahogy az lenni szokott - de a legnagyobb bulik és társaságok is ilyenkor jönnek össze. - Szintén egy "Barátunk" meséje.

"Barátom" "Barátjáéknak" az volt a szerencséje, hogy felkészülve indultak a hosszú útnak. Volt nálunk minden hasznos dolog, esőkabát, gumicsizma és persze tartalék élelmiszer és innivaló. "Barátom" ugyanis úgy gondolta, az Erdélyből hozott rengeteg üveg pálinka egyikét mindenképp át kell töltenie pár sprite-os üvegbe, amit majd ha már a szálláson vannak, meg is bonthatnak. Nos ezek az üvegek a szállásig nem értek el, és nem a bohóság volt az oka. 

Az út első felénél minden rendben zajlott. Mindenki békésen szunyókált már az első félóra elteltével. Az igazak álmát csak egy valami zavarhatta meg - a sötétben idegen nyelven beszélő, mogorva határőr. Sajnos a rend határ-menti őre nem a tanultabb fajta képviselője volt , így egyértelműen logikusnak gondolta, hogy mindenkinek kötelező az ő nyelvén megszólalnia, ha már neki nem megy sehogy másképp. A káoszban természetesen mindenki felkapta a fejét, ahogy a buszsofőr próbált angolul kommunikálni az úriemberrel, aki valami furcsa okból kifolyólag egyáltalán nem akarta érteni, hogy az Európai Unio-ban, uniós állampolgároknak személyivel szabad az átjárás. 

travel3.jpg

Ilyenkor már mindenki egy szimpatikus mellékhelyiség felé kezdte venni az irányt, a maga álmos zombi mozgásával. A szerencsétlenebbek eközben kifogtak egy másik alkalmatlankodó őrt, aki minden mozdulatukba belekötött. A mi kedves kis rendőrünk pedig a kedves kis barátaival együtt megérkezett hogy egy tüzetesebb átvizsgálás idejére elvigye a papírjainkat. Ez a tüzetes átvizsgálás természetesen nem 2 percig tartott. A buszsofőr pedig már egyre türelmetlenebbül kérdezgette a rendőröket, mikor tudnak útnak engedni, ugyanis a járatra máshol még sokan felszállnának.

Mivel az első óra elteltével sem érkezett értelmezhető válasz, "Barátom" kitárta a karját és elővette a Sprite-os üvegeket, azzal a felkiáltással, hogy mindenki a vendége. Az emberek fogták magukat, a félreállított busz mellett leültek a padkára és megkezdődött a buli. A pálinkák körbeindultak és előkerültek a csomagolt szendvicsek is, na még pár "Fantás" és "Kólás" üveg. Egy félóra után már szinte mindenki éberebb volt, mint valaha az út során. Az idő pedig csak múlt és múlt, egészen addig a pillanatáig az éjszakának, amikor a leghidegebb van. Ekkor megérkezett a buszsofőr, hogy bár érdemi információval nem tud szolgálni, de pár takaró akad a csomagtartóban, így sikerült elfogyasztani az utolsó kör pálinkákat is, míg szegény sofőr a rendőrökkel hadakozott. 

travel2.jpg

Valamikor a hajnali órákban azonban visszajöttek a papírjainkkal és indulhattunk is tovább. Mint kiderült az egyik utas ellen rendőrségi körözést adtak ki, hogy miért azt nem sikerült megtudnunk, ellenben veszélyesen sok külföldi facebook-jelölés érkezett a busz női utasainak. Így az utasok már-már összekovácsolódva indulhattak tovább, mint egy jó kis osztály. 

Persze zökkenőmentesre ezúttal sem sikeredett semmi, ugyanis sikerült kifogni egy első ránézésre, dugónak, félórával később pedig már inkább baleseti helyszínelésnek kinéző autópályán való ácsorgást. Álltak, álltak egy órát, mikor már mindenkinek volt valami komolyabb baja. A legközelebbi benzinkút viszont pont abban a távolságban volt, ahova, ha el is indulna az ember, félne, hogy dolga végeztével a busz pont el fog hajtani az orra előtt. 

Némán tanakodtak, vajon ki, hogy, mint fogja megoldani sok ember problémáját. Ekkor "Barátom" találékonyan felállt és lement a sofőrhöz, akivel sikerült lebizniszelnie, hogy pár szendvics és kávé fejében - amit majd közösen vesznek - a sor indulásával behajt a kút mellé, így mindenkinek meg van az esélye, hogy egymásután libasorban közelítse meg az objektumot. 

A társaság még inkább összekovácsolódott, de hogy mi lett a viharból, a városban eltöltött időből és a hazafele útból 

 

 

Városok- Utrecht

2014.07.16. 15:12

Hollandia másik legkedveltebb városa gazdasági és vallási jelentőségéről híres. Itt találhatóak ugyanis a hollandok legfontosabb vallási központjai, a katolikus, az ókatolikus és a protestáns egyházakból. 

Uthrecht, nevét még a római korban kapta. Ekkor, a folyó mellé telepített erődítményként szolgált először Traiectum, majd  Ultra Traiectum néven. Később a két név összeolvadásából kapta az Uthrecht nevet. A Római Birodalom bukása után a város Németalföld katolikus vallású központjává nőtte ki magát, olyannyira, hogy innen még pápát is delegáltak, VI. Adorján Pápa néven. Utrecht, vallási életbeli fontossága mellett komoly hajózási központ is volt, ami meghatározta kereskedelmi és katonai jelentőségét is. 

utrecht1.jpg

A középkor évei alatt a terület a Német-Római császár és a Pápa küzdelmeinek helyszíne volt, egészen addig amíg  a spanyolok nyújtotta fenyegetettség miatt, további 6 német-alföldi tartománnyal közösen létre nem hozták az utrechti uniót, melyet a Holland Köztársaság kialakulásának tekintenek. 

utrecht2.png

A város szerepe a modern korban is jelentős volt. Innen vezetett az első holland vasútvonal a sokat emlegetett Amszterdamba, így Utrecht lett a holland vasúthálózat első számú központja. Az ipari forradalom hatására a város jóval túlnőtt középkori nagyságán és jelentőségén, melyet ma inkább vallási központi szerepeként őriz. 

utrecht4.jpg

Az utrechti csatornák az úttesteknél néhány méterrel alacsonyabban fekszenek, a víz szintjén van egy rakpart, mellette pedig úgynevezett dokkpincék (werfkelder), ezek felett futnak a kocsiutak. A pincékbe a rakpartokon keresztül lehet bejutni. Ez a jellegzetesség egyedivé teszi Utrechtet más holland városok között, ahol a csatornák szintje közvetlenül érintkezik az úttest szintjével. " Ezekről a rendszerekről számos régi fotó maradt fenn, melyek mai is megtekinthetők. 

utrecht3.jpg

Utrecht városképe merőben hasonlít Amszterdaméhoz, de teljesen más érzést nyújt. Jegyeket a www.orangeways.com-on rendelhetsz a legjobb szállást / éttermet pedig itt találod: http://orangewayshappyways.blog.hu/2014/06/11/happy-_hollandia

 

 

Zokniszandál-csiptető? Hátra ragasztható táska? Lopásbiztos pénztárca 3 zárral, 8 lánccal és egy számolós fémdetektorral? Oké... nem pont ezekre gondoltunk, de azért vannak okosságok, amiknek nagyon örülnél, ha veled lennének. 

Napelemes USB-s töltő

Magyarázni sem kell az előnyeit. Kirakod a napos ülésre, vagy a tursitabarátabb verziókat felragasztod az ablakra és már töltheted is a telefonod, zenelejátszód és mindened, ami USB-n keresztül csak táplálkozni tud. Hosszú buszutak esetén hosszabb zenehallgatást és filmnézést eredményezhet. E-bayről pár forintért beszerezhető, de kapható már a telefonos kereskedésekben is, különböző színekben. 

solar charger.jpg

Hordozható víztisztító

A Földünkért oly becsületesen küzdő tudósok feltalálták már azt az üveget is, amit ha épp nem használsz, simán a táskádba csukhatsz és még nem is hagy káros anyagot maga mögött. Persze ez itthon még nehezen hozzáférhető, azért egy kisebb víztisztító üveg sosem árt. Ebbe szinte bárhonnan tölthetsz csapvizet (leszámítva a halálfejes kutakat) mert a benne található szűrőberendezés gondosan kiszűri a nem odaillő dolgokat. Meghatározott időközönként azt is cserélni kell, de bőven megéri ha nem szeretnél percenként borsos árat fizetni egy üveg vízért. 

solar3.jpg

Póló alá rejthető pénztárca

Ha csak kicsit, vagy egyáltalán nem szeretnél a félrevezetésben jártas tolvajok áldozata lenni, szerezz be egy eredetileg futáshoz tervezett hasra rögzíthető nem is látható kis tárcát. Ebben elrejtheted a bankkártyád, a tartalék pénzed, vagy olyan kisebb dolgokat, amiknek értéke van és nem feltétlenül fogod percenként elővenni. 

solar2.JPG

Kistáska- ami igaziból hiperbiztonságos telefontok

Az elektronikai készülékek értékét a fekete piacon nem kell firtatnunk - de hogy őket vajon mi védi az enyves kis kezek elől azt nem az e-bayen és nem is a furcsa kínai oldalakon találtuk, hanem a mindenki által jól ismert Zara-ban. Az egész egy bolond kütyünek néz ki a maga ananászos alakjával, miközben jól biztosító telefontok. Inkább lányoknak ajánljuk, de biztos hamarosan tele lesz vele a net is. 

phonecase.jpg

 

 

Annak, aki azt gondolta, hogy többek közt a Desperado-ból ismert közösen ugrós jelenet csak kamu lehet, bizony le fog esni az álla. A free runing , vagyis "parasztosan" szabad futás művészei ugyanis szuperhősök ügyességével ugranak át szószerint minden akadályt. 

A parkour és a free runing művészete egy tőről, egy olyan sportágból fakad aminek a lényege, hogy minél gyorsabban minél több akadályon át jusson el az ember A pontból B pontba. A parkour lényege a gyorsaság és az ügyes ugrás- érkezés míg a free runing az akrobatikára is nagy hangsúlyt fektet, ezáltal látványosabb is. A sportágat olyan, nem félős embereknek ajánljuk, akik tisztában tudnak lenni a testük fizikájának szabályaival és azzal, hogy az elemek komoly gyakorlást és állóképességet igényelnek.

A sportág nagyon népszerű mostanában, így Európa-szerte mindenhol találkozhattok a szabadfutókkal :) 

Bécsben

 

Amszterdam 

 

Prága 

 

 

 

Tegnap kanapé nem maradt épen a német-brazil meccs alatt. Bár nagyon sajnáljuk szegény brazilokat, azért a tegnapi szurkolás nem lehetett semmi.

Mint, ahogy arról már korábban is beszámoltunk a németek egy egész kényelmes módját választották a szurkolásnak, mégpedig azt, hogy saját kanapéjukon ülve nézik végig a jelentős mérkőzéseket. Amelyik német férfi csak teheti, felkapja az otthoni bútort, beviszi a legközelebbi stadionba és még időben foglal egy szimpatikus kis helyet maga és kanapéja számára. A német háziasszonyok szövetsége kijelentette hogy, bútorvisszavételre, annak alkalmatlan használata miatt nincs lehetőség - a szerk.

focimém.jpg

Tegnap este a férfiak csak úgy mint mindenkor máskor, magabiztosággal és várakozással a szívükben ültek le meglesni, vajon a két erős csapat közül melyik kerül be a nagy nagy döntőbe. A kezdetek kezdetén még sejteni sem lehetett a 20 perc környékén mire számíthatunk. Már akkor 5-0 -nál járt a német válogatott a brazilok ellen. A mém-gyártók azonnal reagáltak a dologra és már az első félidő végén záporoztak szerte a világban a jobbnál jobb képecskék.

focimém2.jpg

Egy helyi beszámoló szerint hihetetlen mennyiségű sör fogyott tegnap este a kanapék befogadóhelyéül szolgáló stadionokban. Olyan emberek ölelkeztek, akik előtte (és utána) egyáltalán nem bírták egymást és mindenki ugrált örömében. Erre azért senkise számított. Bár a brazilok berúgtak még egy utolsó gólt, azért nem hisszük, hogy náluk hasonló ünneplés zajlott. reméljük Hollandiát nem így verik majd el ;)

 

 

Gyerekként a hullámfürdő után este az ágyban még úgy érezted hullámzik veled minden - ez is valami hasonló. Még benned vannak a dallamok, a vicces üvöltések és a többi kedves emlék...

1: Valami gyros...vagy hamburger

 Első lépésként ébredés után enni kell valamit, valamit ami alkatilag képes arra, hogy megfelelő mennyiségű felszívó anyaggal szívja fel azt a rengeteg mindent, amit megittál. Értelmetlen most az egészséges gyümölcsökkel, zöldségekkel kezdeni a nagyon komoly 2 napos egészséges életmódot a következő menetig, addigra már szinte mindegy is. Szóval egy gyros, hamburger, pizza, egy kis spagetti  és társai.

pizza.jpg

2: Sok, sok víz

Hát igen, ami kimaradt, azt bizony pótolni kell -és nem nem elég hogy szódával ittad a bort vagy a vodkát. Nem kezdünk bele az alkohol élettani hatásainak firtatásába, de az biztos, hogy sok vizet von el, amit ilyenkor vissza kell neki adni, ha nem akarunk még három nappal később is fejfájással ébredni. A rutinos ivó és koránkelő  népek már rég tudják, hogy lefekvés előtt csukott szemmel is jó, jó sokat meginni, ha az ember életképes másnapokat akar. P.S.: A kávé is vízelvonó, magában nem fog segíteni.

drink.jpg

3: Emlékek szelektálása

Van, amire még évek múltán is úgy gondolunk, hogy sose volt még ilyen jó; és van, aminek a fesztiválon kell maradnia. Egy két eleresztett mondat, egy-két elszaladt érintés és az a sok sok furcsa üzenet amit jó eséllyel a barátaidnak küldtél, akik nevetnek rajta. Rossz eséllyel annak üzentél, aki tetszik, de zaklatásnak veszi, vagy valakinek, akire már szintén nem kellene emlékezned, vagy kikürtölted a fél világnak néhány krokodilkönny vagy sírós-nevetős fej társaságában. Ezeket biztos törölni kell...mindenhonnan. A vicces felkiáltások és a barátokkal együtt megélt örömteli pillanatok a fesztivál részei, ezeket mindenképpen hagyd meg.

festival2.jpg

 

4: Felkészülés a hazafele útra

Szóval akkor vagy te, valahol lógsz a lebontott rendezvény falai mellett és van a világ, valahol távol amiben van egy hosszú út, amit ne ne is emlegessünk és aztán a megszokott ágy a megszokott helyek, nappalok. Lehangoló. Sok, sok mély levegő, beszív, kifúj. Nem jó, még egy gyros. Akkor mély levegő, egy cigi egy kis emlékezés, egy kis bomlás a barátokkal és najó....akkor felállsz. Felkapod a szép emlékeket, a haverokat akikkel együtt élted meg és...

road.jpg

+1 : Felkészülés a következőre

Najó, tényleg rossz, hogy vége lett; de hát itthon ne lenne még egy fesztivál egy héten belül? Na ne....Egy-két nap regenerálódás, lányoknak uborkás pakolás, fiúknak gyógysör és már lehet is pakolni a következőre. Majd októberben búsulunk. Vagy, akkorse. ;)

Drezda sokat szenvedett városából származik a közkedvelt, sör, a Radeberger, számos európai város, kedvelt sörmárkája. A város a művészetért rajongó turisták kedvelt helye. 

Drezda történelme, hasonlóan a többi jelentős német városhoz a kora-középkorban kezdődött meg igazán. Az Elba folyó menti várost már ebben az időszakban is kőhíd kötötte össze. A XV. századik telepesek, földművesek lakták, majd később a szász választófejedelmek rezidenciája lett. A városhoz köthető I. (Szent) Ágost története is, aki már a korai korban jelentős művészeti gyűjteményt hagyott a lakókra, fellendítve Drezda kulturális és művészeti fejlődését, melyre később a barokk volt a legjellemzőbb.

drezda1_2.jpg

A szép és kulturálisan is jelentős várost sokszor vették célba a németajkú birodalmakat támadó főként angol, francia vagy spanyol csapatok, de legnagyobb kárt mégis a II. világháború hozta, amikor a település szinte teljes egészében megsemmisült. Drezdára a háború egyik napján az angol légierő 2700 tonna, órákkal később pedig az amerikai hadsereg 771 tonna bombát dobott, melyben a lakosság nagy része életét vesztette, az  építészeti szempontból értékes emlékei szinte porrá zúzódtak. A város később az életben maradt lakók összefogásának eredményeképpen teljesen felépült és ma Németország 13. legnagyobb települése. 

drezda4.jpg

A Radeberger sörrel együtt, ahogy a cég honlapján is találtuk a XIX. században nem csak az ipar kezdett megállíthatatlan fejlődésbe, hanem a sörgyártás is. Ami pedig finoman keserű és sárga vagy barna, az a németeknél nem kérdés, hogy népszerű lesz. Az alkoholos nedű kibírt mindent, amit a hányattatott sorsú város kibírt : a II. világháború megrázkódtatásait és a kétpólusú világ keleti felének hatalmát is. Az ital, hivatalos tesztelők szerint prágai rokonaihoz hasonlít a leginkább - némi német pontossággal. Mára Európában szinte bárhol megszerezhető márkának számít.

drezda2.jpg

Drezdában járva az újjáépített művészeti remekeket és galériákat érdemes a leginkább megcsodálni. Erős Ágost szobra mellett részesei lehetünk a német barokk pompának, mely meghatározta a város alapvető képét. Az uralkodó magángyűjteményét ugyan még egy árvíz miatt nem, de más gyűjteményeket bármikor látogathatunk. A várost a művészet és a sör szerelmeseinek ajánljuk, különösen a barokk kor kedvelőinek.

Szóval ott hagytuk abba, hogy a "Barátom" Drakula váráig stoppolta magát. De azt nem is mondtuk, hogy ott olyan jó haverságba keveredett a kocsi tulajdonosaival, hogy izibe meg is hívták őt a bazi nagy székely lagzijukra. Finom falatok, hangulat a tetőfokon, furcsa szavak és pálinka, pálinka, pálinka....

"Barátom" elmeséléséből tudom, hogy itt bizony a szokásoknak elég nagy jelentőséget tulajdonítanak, így mire szegény menyasszony az oltár elé ér, már átjutott egy tömött szokás-rengetegen. Itt vőfélynek lenni, is nagyon komoly erőnlétet kíván az embertől. Első körben egy vicces mondókával illik fogadni a násznépet, akit bizony el kell vezetni a kürtöskalácsig és az első kupica pálinkáig, amit persze a gyakorlott szemek egyből kifigyelnek. 

kurtoskalacs2.jpg

Aztán sok sok mondóka következik, amit addigra már akár több százan hallgatnak - ha nagy a lagzi, akkor a városból, ha kicsi, akkor a faluból mindenki. Plusz, ugye a felszedett barátok. A sok mondóka során nyomatékosítják a menyasszonyban és a vőlegényben, hogy szabad akaratukból döntöttek a frigy mellett. Majd megköttetik az, amiért végülis odamentünk és a népviseletbe öltözött felszolgálók és idős asszonyok is megnyugodhatnak, mert következik a sokszáz fogásos vacsora. 

lagzi1.jpg

A lakodalom előtt célszerű, úgy 3 napig semmit sem enni, ha azt akarjuk, hogy maradjon hely a gyomrunkban. A közös imádság és székely himnusz közös eléneklése után ugyanis megkezdődik az újabb és újabb finomságokat feltálaló vacsora. Első körben egy finom tyúkhúsleves lép az életünkbe, majd egymás után következnek a tradicionális székely finomságok, akár több hosszú órán keresztül, néha székely viccek kíséretében. A "Barátom" halkan megjegyezte, hogy Erdélyben nagyon sokan kistermelőktől vásárolnak, így nem kizárt, hogy a finomságok titka a háztáji alapanyag. 

lagzi2.jpgFotó: Marius Barbulescu / Mywed

Ha már eleget ettünk, a búcsúzó étel előtt hagynak egy kicsit táncolni a pálinkával is - csak, hogy szegény ne érezze magát egyedül. Persze a tánc se mindennapi. Ebben a lagziban a slágerek és a népi dalok is nagy szerepet kaptak - így perdülni tudott a nagyszoknya és a koktélruha is. Aztán, ahogy szinte minden székely lagziban, akadt egy két jófej, aki a többit jófejet is rá tudta bírni a menyasszony megszöktetésére, akit a közeli kocsmába, majd a közeli szórakozóhelyre vittek - persze előtte mindenki jól felpakolta magát az éjjeli pogácsákkal és süteményekkel...

lagzi4.jpg

A többiről most a "Barátom" nem akart mesélni, csak halkan megjegyezte, hogy épségben hazaért és senkit sem talált az ágya mellett, de azt hogy utána mit csavargott még 5 napig Erdélyben egyelőre nem tudjuk..... 

süti beállítások módosítása