A készülődést Karácsonyra sosem lehet elég korán kezdeni - ahogy a jegyfoglalást sem. Ha biztos akarsz benne lenni, hogy még a nagy ünnep előtt kijutsz valamelyikre, foglalj - és ne ijesszen meg az a tény sem, hogy az alacsony jegyárak miatt több pénz marad a helyi finomságokra. 

Bécs 

Senkinek se kell bemutatni. A barokk hangulatú Bécs több, mint 200 éve csak úgy csillog-villog a kereszténység és a szeretet legnagyobb ünnepén. A várakozást ilyenkor finom falatok édesítik meg : a csokiba mártott eper és egyéb gyümölcsök már szinte klasszikusnak számítanak, ahogy az igazi osztrák kolbász különlegességek. A Mariahilfer Strasse teljes pompájában várja a turistákat, akik egy picit arrébb a Stephan's Platz mellett gyönyörködhetnek a legendás Sissi által lakott kastélyban. 

 advent3.jpg

Read Hungarians in English!

2014.09.18. 13:04

Let us to show some of the Hungarian literature's best books, can be read in English. Travel in the stories, not just between countries. 

Gyula Krudy - The adventures of Sinbad

As the translator, George Szirtes 's introduction sais : "What you have loved remains yours.” Thus speaks the irresistible rogue Sindbad, ironic hero of these fantastic tales, who has seduced and abandoned countless women over the course of centuries but never lost one, for he returns to visit them all—ladies, actresses, housemaids—in his memories and dreams. From the bustling streets of Budapest to small provincial towns where nothing ever seems to change, this ghostly Lothario encounters his old flames wherever he goes: along the banks of the Danube; under windows where they once courted; in churches and in graveyards, where Eros and Thanatos tryst. Lies, bad behavior, and fickleness of all kinds are forgiven, and love is reaffirmed as the only thing worth persevering for, weeping for, and living for. The Adventures of Sindbad is the Hungarian master Gyula Krúdy’s most famous book, an uncanny evocation of the autumn of the Hapsburg Empire that is enormously popular not only in Hungary but throughout Eastern Europe."

via: Nybooks

Könyvajánló

2014.09.17. 13:41

Bár mai világunk az internet körül forog, azért van olyan, amikor sehol semmi térerő és az utazás alatt csak egy dologra számíthatsz : a könyvre. Íme magyar nyelvű ajánlónk : 

Krimi - Poirot visszatér!

Agatha Christie legendás alakja egy új rejtély megoldására készül A Monogramos Gyilkosságok című 504 oldalas történetben, melyhez a nagy írót követve, Sophie Hannah tolla nyomán juthatunk el. 1929-ben egy luxus szállodában ugyanis holtan találnak 3 szállóvendéget, két nőt és egy férfit. Az esetek közös vonása, az áldozatok szájában talált monogramos mandzsettagomb. Az ügyet egy fiatal nyomózónak adják ki, akinek igazán örömére szolgál, hogy a szomszédba a legendás Hercule Poirot költözött, aki szívesen segít felgöngyölgetni a bonyolult és izgalmas ügyet ...

Nyugis vasárnap Bécsben

2014.09.16. 12:55

Bécsben a vasárnap a testi és a lelki feltöltődés napja. Ilyenkor szinte minden üzlet, kávézó és bolt zárva van, az osztrákoknak mégis van, mit tenniük. 

A vasárnapi zárva-tartást a kormány rendelte el, hogy minden héten legyen egy nap az állampolgárok életében,  a amikor kipihenhetik magukat és olyan dolgokra koncentrálhatnak, mint például a művelődés és a család. Korábban a szombat is eme nemes célnak volt szentelve, akkor minden hónap első szombatján engedték csak meg az üzleteknek az este 6 óráig való nyitva  tartást, ma azonban már minden hétvége így kezdődik. 

vienna3.JPG

süti beállítások módosítása