IFA - Berlini vásár

2014.09.09. 11:29

A héten tartják a fiatal magyar feltalálók számára is érdekes vásárt, melyen a nagy világcégek technológiai újításai mellett bemutatják az ifjú koponyák nagy alkotásait is. 

A berlini, IFA elnevezésű hatalmas világvásár lényege, üzleti szempontból a Karácsonyt megelőző időszakra való felkészülés. Itt mutatják meg ugyanis először a közönségnek, milyen újdonságokat lehet majd kapni a legtöbb vásárlót megmozgató 1,5 hónap alatt. A Karácsony mellett az eseményen jelentik be és mutatják meg először az üzleti szféra mellett a nagy közönség számára, a nagy cégek legújabb fejlesztéseit és nem utolsó sorban a fiatal, tehetséges technikusok találmányait, melyek életünket hivatottak színesebbé, kényelmesebbé tenni. 

IFA.jpg

Az idei év sztárjai közül elsőként a Sony-t emelnénk ki, aki, a szinte egyeduralkodó GoPro kamerák gyártójával vette fel a versenyt. A szintén számos újdonságot felvonultató, 3. generációs kis és minden helyzetben használható mozgókép rögzítő eszközök, a sportolók és a kirándulók kedvenc kellékeinek számítanak. A mini kamera népszerűségét a japán cég  szerette volna felülmúlni, ezért egyből három terméket dob majd a piacra. Hogy valóban sikerül-e az évek óta töretlen népszerűségű GoPro kamerákat kiszorítani, az még a jövő zenéje. 

sony.jpg

A főként nőket vonzó újítás, a termékek között elsőként megjelenő 18 karátos, rózsaszín aranyból készülő headset. A Deluxe Edition elnevezésű csoport lényege, hogy olyan plusz eszközöket tartalmazzon, melyek okostelefonokhoz csatlakozva a finoman kidolgozott desing-nal hívják fel magukra a figyelmet. A legutóbbi kiadásal azt szerették volna elérni, hogy pont úgy nézzen ki, mint egy ékszer - annak ellenére, hogy a telefonálást segítő eszköz. A kelléket potom 11.000 euróért már bárki megvásárolhatja. 
sony2.jpgAz elektrotechnikai cégek a fejlesztésekkel kapcsolatban főként a televíziók és a szépségipar területeire fókuszáltak. A TV-knél az első számú szempont a 4K-s eszközök tökéletesítése, illetve a minél profibb minőségű 3D technológia otthonba való varázsolása. A kozmetológiai iparágaknál a végleges szőrtelenítés, a bőr újabb módszerekkel való fiatalítása és a haj szerkezetének minél kisebb mértékű károsítása a legnépszerűbb húzás. 

sony3.jpg

A sok ezer négyzetméteres vásáron a szakmai és a laikus csoportok képviselői is találnak maguknak érdekes újdonságokat, melyekre már nem kell sokat várniuk. Az esemény szepteber 5 -10 között tartják Berlinben, a Messedam 22-alatt lévő hatalmas Berlini Vásárterületen. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr706682743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása