Hosszú hétvégi kalandok

2014.09.30. 11:45

Ismét vészesen közeledik egy 4 napos hétvége, amit vétek lenne semmittevésre pazarolni. Ha nincs jó ötleted, de mégis kiszakadnál a hétköznapokból, olvasd el ajánlónkat, mit kínálunk a nemzeti ünnep utáni 3 napra. Jegyeket pedig a www.orangeways.com oldalon foglalhatsz. 

Prága

A város már önmagában is egy csodaszép kültéri múzeumra emlékeztet, azonban a tárlatok mellett számos vicces és bulis program is várja a turistákat. A rettegni szeretők megismerkedhetnek, a cseh történelmi alvilág legbrutálisabb  alakjaival és legnagyobb mágusaival a Muzeum Povesti két, föld alatti kiállításán, majd áttérhetnek az egyik népszerű szabadulós szobába. Annak pedig, akinek a fővárosról csak az alakohol jut eszébe feltétlenül részt kell vennie a helyiek által szervezett egyik sörtúrán. 

Jegyek: 3490 forinttól

prága1.jpg

 

Bánffyhunyadon felépült a világ legnagyobb giccstelepe, ahol az autómárkák logói karcolják szét az arra merészkedő felhőket. Megpróbáljuk magunkat beleképzelni a megrendelő szerepébe...

Egyik reggel a szükség megszüli a nagy ötletet : a hatalmas családnak, tágasabb tér kell, a gyerekek se férnek már meg a tyúkok mellett ....ezer probléma. Új ház kell, nincs mese, de akkor legyen tágas, de ha már építünk, nem ártana, ha tetszene is. Legyen csillogó-villogó és mivel a kocsmában a szomszéd is mesélte, hogy hasonló törekvései vannak : legyen nagyobb, és még menőbb, mint amire ő készül. Legyen benne minden, amit szeretnek, a merdzsó, a bmw és a sánel (a kislány úgyis két-cés a divat királynőről  kapta a nevét, de a csöpp, kimkardashian is úton van már). 

sáválé3.jpg

Szováta, természeti szépségei és sóbányái miatt világhírű üdülőhelynek számít. Gyógyulni vágyóknak és pihenőknek is tökéletes. 

Szováta környéken már a rómaiak is bányásztak sót, majd a középkorban is folytatódott a kitermelés. A régi mélyedéseket idővel csapadék és folyóvíz töltötte ki, így keletkeztek az első sóstavak. Első lakói 1578-ban sótermelésre idetelepített elszegényedett szabad székely családok voltak, akiket 1581-ben ugyan elűztek, de rövidesen visszatelepültek. Első fürdője a 19. századközepén épített Gérafürdő a Sós-pataknak a Szovátába ömlésénél volt, innen fokozatosan Felső-Szovátára a mai fürdőközpontba helyeződött át a fürdőélet, ahol 1901-ben nyitották meg a fürdőtelepet."

szováta1.jpg

Imagine once, that you are living with your friends in a world, where everything could happen. For example you and your friends are cought by a crazy one, who want to kill you, and you only have a single chance to escape. You and your friends have to use your best minds to solve the problems....

PANIQ-ROOM

" Time is running out, heart is beating faster " as they write... In the city center you are closed into a bomb shelter, with concentrate doors, can be closed forever if you run out of time. You have 60 minutes to escape by using your logical mind or you will be prisoned for a whole life. But first you have to find out, wich leve do you prefer, the "Saw", the "Lost", the " Houdini's Blood-curdling Seance", the "Panic Cinema" or the "Darkroom". You can also choose a harder game , can be played for 120 minutes. In that case, you have to be smarter, have to have more power and no panic... 

Web: http://www.paniqszoba.hu/eng/

 kill2.png

Rémisztő titkokat őriznek a Károly híd alatt a város azon lakosai, akik még hírből emlékeznek a középkori szörnyűségekre, vagy találkoztak a város legrettegettebb alakjaival az éj leple alatt... legyünk őszinték : a területet nem véletlenül használják olyan gyakran horror filmek forgatási helyszíneként... 

Gonosz alkimisták és rémes mágusok

A cseh fővárosban egy eldugott helyen állítanak emléket Prága híres és hírhedt alkimistáinak, mágusainak, akik a középkor legijesztőbb eszközeit vetették be, hogy mindent megtudjanak az aranykészítésről és az emberi testről. Ráncos öreg emberek és korabeli használati tárgyak közt lehetsz részese a sötét középkor sötét kísérleteinek és kísérlettevőinek akik valaha olyan nagy alakokhoz kötődtek, mint Shakespear ... 3490 forinttól... 

Web: http://www.muzeumpovesti.cz/en/muzeum-alchymystu-a-kouzelniku-stare-prahy/about-museum/

 horror2.jpg

 

Elképesztő sörturizmus

2014.09.24. 13:42

Az ősz tökéletesen alkalmas arra, hogy barátaiddal végig kóstoljátok a közeli sörgyárak remekeit...

Csehország - Krusovice

A csehek a sörtörténelem egyik legnagyobb szereplői. Az évszázadok során több ezer kézműves sörfőzde hívogatta egyedi receptjeivel a megfáradt vándorokat, akik boldogan kóstolgattak a különleges italokból. Ugyan a szocialista időkben kénytelenek voltak a legtöbbet bezárni, mára ismét gombamód szaporodnak és újjáélednek az alkoholos nedűt előállító helyek, melyek közül az egyik legnépszerűbb a Krusovice márka. Az egyik legrégebbi cseh sört 1581 óta állítják elő az országban. Az ital készítői szinte minden háborút és lázongást kibírtak megőrizve annak jellegzetes ízét. Jelenleg a Heineken vállalat irányítása alatt működik, aki lehetővé tette, hogy minden sörkedvelő ellátogathasson a gyárba, melynek tetején egy finom vacsorát is elfogyaszthat. 

Prága : 3490 forinttól

sör1.jpg

A készülődést Karácsonyra sosem lehet elég korán kezdeni - ahogy a jegyfoglalást sem. Ha biztos akarsz benne lenni, hogy még a nagy ünnep előtt kijutsz valamelyikre, foglalj - és ne ijesszen meg az a tény sem, hogy az alacsony jegyárak miatt több pénz marad a helyi finomságokra. 

Bécs 

Senkinek se kell bemutatni. A barokk hangulatú Bécs több, mint 200 éve csak úgy csillog-villog a kereszténység és a szeretet legnagyobb ünnepén. A várakozást ilyenkor finom falatok édesítik meg : a csokiba mártott eper és egyéb gyümölcsök már szinte klasszikusnak számítanak, ahogy az igazi osztrák kolbász különlegességek. A Mariahilfer Strasse teljes pompájában várja a turistákat, akik egy picit arrébb a Stephan's Platz mellett gyönyörködhetnek a legendás Sissi által lakott kastélyban. 

 advent3.jpg

Read Hungarians in English!

2014.09.18. 13:04

Let us to show some of the Hungarian literature's best books, can be read in English. Travel in the stories, not just between countries. 

Gyula Krudy - The adventures of Sinbad

As the translator, George Szirtes 's introduction sais : "What you have loved remains yours.” Thus speaks the irresistible rogue Sindbad, ironic hero of these fantastic tales, who has seduced and abandoned countless women over the course of centuries but never lost one, for he returns to visit them all—ladies, actresses, housemaids—in his memories and dreams. From the bustling streets of Budapest to small provincial towns where nothing ever seems to change, this ghostly Lothario encounters his old flames wherever he goes: along the banks of the Danube; under windows where they once courted; in churches and in graveyards, where Eros and Thanatos tryst. Lies, bad behavior, and fickleness of all kinds are forgiven, and love is reaffirmed as the only thing worth persevering for, weeping for, and living for. The Adventures of Sindbad is the Hungarian master Gyula Krúdy’s most famous book, an uncanny evocation of the autumn of the Hapsburg Empire that is enormously popular not only in Hungary but throughout Eastern Europe."

via: Nybooks

Könyvajánló

2014.09.17. 13:41

Bár mai világunk az internet körül forog, azért van olyan, amikor sehol semmi térerő és az utazás alatt csak egy dologra számíthatsz : a könyvre. Íme magyar nyelvű ajánlónk : 

Krimi - Poirot visszatér!

Agatha Christie legendás alakja egy új rejtély megoldására készül A Monogramos Gyilkosságok című 504 oldalas történetben, melyhez a nagy írót követve, Sophie Hannah tolla nyomán juthatunk el. 1929-ben egy luxus szállodában ugyanis holtan találnak 3 szállóvendéget, két nőt és egy férfit. Az esetek közös vonása, az áldozatok szájában talált monogramos mandzsettagomb. Az ügyet egy fiatal nyomózónak adják ki, akinek igazán örömére szolgál, hogy a szomszédba a legendás Hercule Poirot költözött, aki szívesen segít felgöngyölgetni a bonyolult és izgalmas ügyet ...

Nyugis vasárnap Bécsben

2014.09.16. 12:55

Bécsben a vasárnap a testi és a lelki feltöltődés napja. Ilyenkor szinte minden üzlet, kávézó és bolt zárva van, az osztrákoknak mégis van, mit tenniük. 

A vasárnapi zárva-tartást a kormány rendelte el, hogy minden héten legyen egy nap az állampolgárok életében,  a amikor kipihenhetik magukat és olyan dolgokra koncentrálhatnak, mint például a művelődés és a család. Korábban a szombat is eme nemes célnak volt szentelve, akkor minden hónap első szombatján engedték csak meg az üzleteknek az este 6 óráig való nyitva  tartást, ma azonban már minden hétvége így kezdődik. 

vienna3.JPG