Happy - Tavak Európában 2.

2014.06.05. 15:13

Európa számos tóban és termálforrásban gazdag, így lehetetlen egy postba sűríteni mindent. Úgy döntöttünk, most Pozsonyt, Berlint és Székelyudvarhelyt vesszük górcső alá. 

Pozsony -Szenczi napfényes tavak

Pozsonytól egy kisebb ugrásra a napfényes tavak napfényes partján egymást érik a jobbnál jobb kikapcsolódást ígérő üdülőhelyek. A több, kis tóra bontható nagy tó partján a legismertebb központ Senec, vagy Szenc városában található. A város híres emellett az egész évben nyitva tartó vízividámparkról, melynek minden medencéjébe meleg hőmérsékletű termálvíz csörgedezik. Az aquapark egy kültéri és egy beltéri részre oszlik így télen és nyáron is alkalmas a kikapcsolódásra.

 image_38.jpg

Berlin - Luckenwalde

Mesés erdei tájak mesés tavai közül is a legkiemelkedőbb természeti műremek a Berlintől nem messze fekvő Luckenwalde városánál található. A hely mindössze 57 kilométerre terül el a német fővárostól és annak aki Berlinig elutazott, mindenképp látnia kell. Luckenwalde mellett számos turista ösvény halad el, melyeknek  a településnél található kristálytiszta vizű tó a célpontjuk. A város emelett híres arról is, mennyi építőművész bölcsője volt. Az alkotók természetesen mindigis hűek voltak, így Luckenwalde építészeti jelentősége is kiemelkedő. Nyáron a vizisportok és túrák színtere, télen pedig mesés Karácsonyi vásárba invitál.  

image_39.jpg

Székelyudvarhely - Termálforrások

A Hargita környéke gazdag a hegyekből lefolyó és a hegyekben feltörő vizekben, forrásokban. Az érintetlen természet a városok minden szögéből látótávolságra van, így a tavakban, fürdőkben való pihenés igazi kikapcsolódás lehet, ahogy gondolataink megpihennek a burjánzó fák lombjai és a hegyek vonulatai között. A Székelyudvarhely környékén feltörő termálvíz jótékony hatással van a testre és a lélekre is egyaránt. 

image_40.jpg

Városok - Top Tavak

2014.06.03. 15:21

Idén mi lenne, ha a tengepartok mellett Európa népszerű tavait is meglátogatnánk egy-egy napra. Íme pár javaslat, amit a városainkból is könnyen elértek. 

Bledi-tó, Ljubljana 

Szlovénia legszebb tava egy kis templommal a közepén várja a meleg víz és a sportok szerelmeseit nem messze a fővárostól. A Bled-i tó mesés alakját gleccserek formálták tökéletesre, akik egy kis szigetet is hagytak az utókor csodálkozó szemeinek, amir később a Mária mennybemenetele templom épült. A tó körüli dombok jótékony termál források vizeit engedik a tó vizébe, melyek természetesen növeli a víz hőmérsékletét,így a tóparti szállodákban akár télen is alkalom nyílik a fürdőzésre. Annak ajánljuk, aki nyugalomban, meseszép környezetben szeretne pihenni vagy hódolni számtalan vízi sportnak. 

image_35.jpg

Jarun-tó, Zágráb 

Ahogy korábban is írtuk már, a horvát főváros messzeföldön híres a mellette talàlható Jarun-tóról mely a város lakosságát bőven ellátja strandolási lehetőségekkel. A tó ad otthont a lazulni vágyó felnőtteknek és az egész nyáron bulizni vágyó fiataloknak. A parton rendezik meg a diák-pénztárcára tervezett INmusic fesztivált, melyre nemzetközi fellépőket is várnak. A nyár többi részében pedig a szörf és egyéb vizi sportok szerelmesei találhatnak számításukra. 

image_36.jpg

Mondsee - Salzburg 

Az osztrák Alpok legszebb tava Salzburg városánál található, mely ivóvíz tisztaságú vizével csábítja a turistákat. A messzelátók örülhetnek ugyanis a vígan úszkáló halakat akár 20 méteres mélységben is megcsodálhatják. A tó mellett számtalan hotel és kis panzió vert sátrat, hogy várja a meseszép helyen pihenni vágyókat. 

image_37.jpg