"Barátom" sztorijának legutóbb koránt sem volt vége...  Mint megtudtam tőle, eredetileg Kolozsvárra utazott de aztán hazafele lemaradva a buszról stoppal indult útnak és Drakula várában tért magához.

Az autó tulajdonosai ugyanis úgy döntöttek, tesznek egy 100 kilométeres kitérőt, hogy megnézzék Drakula várát, ami a legfrissebb hírek szerint eladósorba került. A várhoz számtalan turista látogat így jelentős bevételre tehet majd szert az új tulajdonos. 

drakula1.jpg

Vlad Tepes rettegett úrként élt a történelemben, akinek legfőbb szórakozása az volt, hogy karóba húzatta alattvalóit minden nyilvánvaló ok nélkül. Amikor ezt megunta, csecsemőket vágott a falhoz vagy megfőzette egyik szolgálóját megmutatva ki is az úr a kastélyban.  A rémuralom szerencsére nem tartott sokáig, miután Mohamed megbuktatta, Mátyás Király, igazságos melléknevéhez híven börtönbe záratta a kegyetlen urat. Később szembenézve a ténnyel, miszerint a török már a kapukat döngeti - a király kénytelen volt szabadlábra helyezni a vajdát, hogy megvédje őt a hódító néptől. Drakula szerencsére csak 3 hónapig hódolhatott szabad, gyilkolási szenvedélyének, ugyanis a csata hevében - természetesen véletlenül - saját katonái megölték. 

drakulavar2.jpg

A várnak, melyben Drakula gróf raboskodott, azóta több tulajdonosa is volt, míg nem Habsburg kézre került. Ízlések és pofonok, nem hiszem hogy bárki szívesen lakna azon falak között, ahol több százan lelték kínhalálukat. A szovjet időkben már múzeumként működött épületet nem rég kapták vissza a Habsburg család leszármazottai, akik tekintettel a híres horrorfilmek főszereplőjére, busás vagyonért cserébe tehetnek túl a rémes emléken. 

drakula3.jpg

A "Barátom" természetesen halálra rémült a vár falai között, viszont rájött, hogy nincs is olyan messze Kolozsvártól és mindenképp érdekes látnivaló még másnaposan is. Erdélyben virágzanak az útitárs-kereső oldalak így könnyen lehet szimpatikus útitársa lelni, aki el is visz és akitől még érdekesebb tényeket tudhatunk meg az országról, ahova érkeztünk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr386159485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbazs 2014.09.29. 18:49:08

Úgy tűnik az emberiség sorsa, hogy folyton szocio- avagy pszichopatákat juttasson hatalomra a lakosság. Ez valahogy olyan törvényszerű.
süti beállítások módosítása