Happy - Top strand bakik

2014.05.29. 15:34

Átmeneti rossz időben jó megtanulni, mit is illik és mit nem illik csinálni a városi - pláne a külföldi városi strandokon...
ÖLTÖZKÖDÉS 
Hiába is szeretnénk, a zokni / szandál kombó sajnos az európai strandokon már nem menő, sőt majdhogynem
érthetetlen. Ugyan csak nem nyújt túl szép látványt a kicsit kicsire sikeredett fecske gatya sem, ami szabadon kunkorodva láttatni engedi a gyanútlan nézelődő számára, amit rémálmában se látna szívesen. Ezzel még nem fogtak lányt, ellenben ha nem ez lenne a cél, az összegumizható fajta madzagjára egy kis csalit rögzíthetünk így  a tavi strandokon biztos érdekes meglepetésben lesz részünk. 
Nőknek mondani sem kell, hogy ezer és ezer féle fürdőruha fazon  létezik, ezer, ezer féle alakra. Nagyon kellemetlen tud lenni egy túl kicsi fazon, viszont igazi istennő lehet bárkiből a megfelelő szabás és méret megválasztása után. Ha Ausztria vagy Horvátország felé veszitek az irányt mindenképpen nézzetek be a Yamamay üzleteibe, ahol a szakképzett eladók, megfizethető áron állnak a rendelkezésetekre. 
image_26.jpg
EVÉS-IVÁS 
Has ki, padra le, vállat lecsúsztatni, várni a sült galambot hozó rokont.... Nincs lángos?? Hekk??? Akkor mi van? ... Na igen, nem árt tájékozódni, pláne, ha dél fele veszi az ember az irányt. Ahány ország, annyi strandkaja. Najó, hotdog általában mindenütt terem, de nyugati szomszédaink és déli szomszédaink a meleg órákban inkább a gyümölcsöket részesítik előnyben. Persze, általában mindenütt vannak meleg ételes büfék, de mégis a könnyed falatok számítanak menőnek. Ha meggondoljuk nem is baj, hogy kihagyjuk a fokhagymáslángos / naptej illatú bácsit, aki mindig nekünk csapódik a hullámfürdőben
image_31.jpg
VISELKEDÉS
Aki kapja, marja, mert nincs elég hely több ezer négyzetméteren. Elment a másik? Akkor gyorsan arrébb húzzuk a törülközőjét, úgyse veszi észre.... Elég barbár megtámadni a másik sátrát a hàta mögött, pláne ha a hátunk mögött helyezkedik el....na de nem ez a legrosszabb. Eggyel rosszabb talán, amikor a bamba bácsi más feje felett csorgatja le habtestéről a direkt odáig tartogatott vizet. Vagy amikor a szomszéd, mielőtt kicserélte a törcsiket, még gondosan elfogyasztott egy adag ketchupos / mustáros elesèget és a maradékot a törcsik alá művészi gonddal bedolgozva ott hagyta, minden hangya és darázs örömére. 
image_28.jpg

GYEREKEK 
Egy gyereknek igazi játékbirodalom a strand, de nagyon vigyáznunk kell rájuk. A meztelenül rohangászó gyermekek szülei nem tesznek épp eleget ennek az elvárásnak, és bár igaz, hogy baciktól erősödik az immunrendszer, azért egy  strandon számtalan olyan dolog előfordulhat, amit nem szeretnénk a gyerek bőrével közvetlenül érintkezetni....
image_30.jpg
A MEDENCÉBEN ...
Vesszenek a hullámlovas lökdösődő bajnokok ès az örök kémikusok, akik más mellett tesztelik, vajon a fehérre kent naptej milyen gyorsan oldódik a klóros vízben? A medencében mindenki összegyűlik : a perverz bujkáló, aki a Zwack Unicum matricát megszégyenítő fejjel bukik fel a vízből,  az, aki valahogy mindig egy idegen nyakára ugrik és a helyi menő bugyis csávó, aki minduntalan nála idősebb ( ami nem nehéz ) lányok taperolàsára tesz alig látszó, hanghatàssal alig járó kísèrletet, vagy épp a helyi hülye, aki mindent tud a bennfentes infókról, és az eltűnni képtelen ...khm fecske., aki sose fogja felfogni, hogy nem ő csinálta nyarat.
image_27.jpg
Ezek a klasszikus problémák, de mint tudjuk ahány ember, anyi viselkedés. Többnyire persze tudnak viselkedni az emberek, úgyhogy érdemes meglesni, mi a helyzet az európai strandokon. 
Képek: Pinterest
 

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr676226358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taknyosvarju 2014.05.30. 03:24:13

Le kene szallni mar a szandal-zoknis arcokrol, kurva unalmas ezt hallgatni, mindenki vegyen fel amit akar es ami kenyelmes. A szandal-zokni kenyelmes, ha nem tetszik nem nezed, nem hordod

ALW 2014.05.30. 08:09:23

Ez mi ez a cikk? Hát ez, Yamamay reklám:

Ha Ausztria vagy Horvátország felé veszitek az irányt mindenképpen nézzetek be a Yamamay üzleteibe, ahol a szakképzett eladók, megfizethető áron állnak a rendelkezésetekre.

mézescsók 2014.05.30. 08:20:51

Elég bizarr a strandon a zokni-szandál kombó, de lehet rá nyomós ok. Pl. ha az illető nem bírja elviselni, ha homokos, földes a lába. Van ismerősöm, aki gumikesztyűben gyúr tésztát és kertészkedik, mert nem szereti a liszt, homok, föld, bármi, ami apró szemcsés - érintését.
Más ok is lehet még: csúnya, esetleg beteg bőr, köröm, amit jobb,ha nem látunk.
Szóval a zokni-szandi ronda, de felőlem maradhat.

funfun 2014.05.30. 08:21:29

Köszönjük, Emese.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.30. 08:40:53

@Taknyosvarju:
Várj 5 évet, és az összes hipszterbölcsészalteros szandál-zokniban fog feszíteni, mert amit most divat fikázni, az a holnap divatja, és fordítva.

Phteven 2014.05.30. 08:51:20

Éééés ha én zoknit hordanék a szandálomhoz (amúgy nem, csak mi lenne ha...)?! Ki a fenét érdekel, hogy másnak ez tetszik-e, vagy nem?! Ha nem tetszik, nem nézed! Ugyan ez igaz bármely viseletre is.

A viselkedéssel úgy ahogy egyet értek, bár a meztelen gyerekekkel semmi bajom nincs. Nem hinném, hogy van az a valami amihez nem fér hozzá a gyerek, ha rajta van egy fürdőgatya, vagy ruha.

Phteven 2014.05.30. 08:52:44

A fokhagyma szag is érdekes. Enni imádom, szagolni utálom. Ha valakinek jól esik, egye! Nincs is jobb, mint egy fokhagymás lángos tejföllel és sajttal. Ha ilyentől bűzlő ember keveredik mellém, akkor arrébb megyek. Ha én zavarok valakit, az menjen arrébb! Ennyire egyszerű ez.

esoutankoponyeg 2014.05.30. 09:36:03

számomra is rejtély, hogy miért kell ennyit lovagolni a szandál+zokni viselésén.

a sok nagyokosnak elég lenne abba belegondolni, hogy ha csak szandál van rajta, és vendégségbe megy, mezítláb egy hideg kövön, parkettán, járólapon végiggyalogolni nem valami kellemes. mert ugye úgy illik, hogy nem a kinti cipővel megyünk be. bár ezek után már azt is el tudom képzelni, hogy egyeseknek az is ciki ha leveszi a cipőjét...

egyébként a fenti képen szereplő szandál nem a klasszikus vékony talpú szandál... ezzel nem csak strandolni megy az ember.

az élet nehéz, főleg a blog szerkesztőjének...

belekotyogok 2014.05.30. 09:47:03

@Taknyosvarju: A szerző nyilván fröccsöntött crocs-utánzatot hord...;)

Túrós (törölt) 2014.05.30. 09:57:54

Én általában ha felveszek egy szandált akkor ráhúzok egy zoknit az egészre. Csak vicceltem, sosem vennék fel szandált. Amúgy az alkoholizálás-dohányzás kimaradt.

belekotyogok 2014.05.30. 10:05:52

@Túrós: Meg az is, hogy egyesek szeretnek a lejárónál a korlátnak támaszkodva álldogálni órákig és kibeszélni mindenkit, esetleg megnehezíteni a vízbe való be- és kijutást.

gabiro 2014.05.30. 10:12:51

Zoknit hordok a szandálhoz. Miért is? Mert például higiénikusabb. Ugyanazt a zoknit sem veszem fel kétszer egymás után kimosás nélkül, a szandál mennyiben más? Azt a szandált, amit egész nyáron hordok a koszos, mocskos kutyaszaros városban miért is venném fel zokni nélkül?
Aztán azért is veszek hozzá zoknit mert kényelmesebb. A bőrszandál pántja kevésbé dörzsöli a bőröm. Ha esetleg nagy melegben megizzadok az izzadságot egy vékony zokni felveszi és elvezeti a láb bőrétől. Nem kezd el a lábam hozzátapadni a szandálhoz pláne nem az útközben összegyűjtött szálló porhoz koromhoz.
Összesítve: A zokni+szandál kombó praktikus kényelmes és higiénikus viselet. A kényszeres megmondóemberek mit tudnak felhozni ellene? Hogy nem divatos? Ne haragudjatok de azt aki valami idióta divatot majmolva félreteszi a személyes higiéniát én legjobb esetben is csak kiröhögni tudom :)

pangea 2014.05.30. 10:26:19

Ekkora egy fos posztot. Egyebkent zoknival hordom a szandalt, es kutyat nem erdekel, Ausztriaban sem.

koschwarz 2014.05.30. 10:55:14

Én meg a fecske-fikázástól akadok ki. Én speciel nem szeretek egy vizes bermudában órákig száradni. A pöcsömet meg úgy rakom, ahogy akarom a fecskémben. Aki bámulja, magára vessen, engem nem zavar.

Jó szar egy poszt egyébként.

rooklin 2014.05.30. 11:01:00

Jaj de érzékeny a lelke a zokni-szandálos társaságnak. Attól hogy felháborodtok a poszton, még igaz amit ír. Ha annyira nem érdekel benneteket, hogy sokan nevetségesnek tartják a viseletet, akkor miért húzzátok fel magatokat rajta?

Ezt mind úgy mondom, hogy én fecskét hordok, bár megértem, hogy némelyek kissé idejétmúltnak és obszcénnak tartják.

grigorij 2014.05.30. 11:12:53

Hát ezt az orbitális faszságot!
Most tényleg, egy ócska kozmopolita faszkalap kinyilatkoztatja, hogy SZERINTE mit szabad meg mit nem?
Azért mert egy ilyen kockásinges romkocsmás fűimádó szarjankó a strandon (nem csak a strandon) nem ismeri a család fogalmát ezért leköpi a padon a lángosra várókat? Meg köp egyet ha nem a aktuális NewYorki markedingtrend szerinti gatyó van valakin?
Komám, a te véleményed már a mélyfasizmus kategóriája!
Ha nem tetszik a világ, csomagolj és húzz az anyádba valami igazi világi területre!

grigorij 2014.05.30. 11:19:38

@rooklin: Komám, nem a szandál a gond!
Pontosan azt hord valaki, amit akar!
Hanem hogy ezek az agyhalott bloggerfaszok rendre kinyilatkoztatnak és más társadalmi csoportokat aláznak csak azért, mert azok éppen nem az ő - egyébként torz és téves - világképe szerint élnek!
Vedd már észre, hogy ez a legkeményebb náci ideológia, csak most még "röhögünk" ezen.
Legyen magánvéleménye, ehhez joga van!
De ezt a mocskot az index - ismert provokációja végett - kibassza a címlapra.
Ez a faszkalap halmaz az, mely - ahogy a posztban is - gyakorlatilag leírja az összes másik generációt, a gyerekektől kezdve az idősebbekig, a betegekig.
Ezek azok, akik ha tehetnék, korlátoznák is a mások életterét, akik szerint egy idős felesleges és káros!
Az írásban mi a fasz lényege van annak, hogy x nadrágban nem lehet csajozni?
Azon százezrek, akik NEM CSAJOZNI mennek ki, azon akkor viselhetnek nem kozmopolita gatyót? Vagy azok ne is menjenek a strandra?
A poszt legyen, de a címét pontosítsák, és akkor a többség, aki itt is háborog, leszarja az egészet!
De ez a kis mocsok provokatív módon a teljes népre vonatkoztatja a saját egyedi nézeteit, és negatívan ledegradál kollektíve mindenkit, aki nem az ő csoportjába tartozik.
Az ilyenek ellen fel kell lépni, mert sötét irányba viszik a világot!

cenzuratroll bosszanto 2014.05.30. 11:29:38

Divatbuzikám, a gumicsizma-zokni párosítás megfelel?

Mondjuk a fejedre húzva...

Prosztó 2014.05.30. 11:38:11

Nekem a "reggel a tengerpartra lemenos, a korlatozott szamu napozoagyat torolkozo-rarakassal lefoglalos, aztan jo esetben 11 orakor feltunos" tipussal van bajom.

A cikk egy nulla.

Prosztó 2014.05.30. 11:40:35

En zoknival szoktam felvenni a vietnami papucsot (labujj kozott ugyesen beturve), hosszo szarnyu, fekete borkabatot es gazalarcot viselek hozza a strandon, szinben hozzaillo izleses bortokkal a pocsomon.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.30. 11:48:37

Strandra kizárólag szmokingban megy az úriember.

zsoci 2014.05.30. 11:49:08

@Taknyosvarju: Szórol szóra ezt akartam írni! Így van.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.30. 11:52:38

@Prosztó:

Mi a gond? Ilyenkor a törülközőket összeszeded és leteszed egy helyre, majd használod az eszközt.

Ha balhézik aztán a bunkó, azt mondod üres volt a nyugágy.

Jobb tengerparti szállodákban ezt a SZEMÉLYZET csinálja, azaz ha valahol a személyzet gazdátlan törülközőt észlel, az elviszi onnan és elhelyezi egy közös gyűjtőhelyen. Kivétel: ha fizetni kell a használatért, ez esetben a kifizetett eszköz foglalt, de ekkor meg nem kell semmit elhelyezni rajta, hiszen a személyzet nem engedi, hogy más használja, csak az, aki kifizette.

rooklin 2014.05.30. 11:59:07

@grigorij: Én csak azt nem értem, minek olvas indexet, aki nem bírja. Minden második blogbejegyzés alatt ez megy, a posztoló kurva anyját ezért, a kurva anyját azért. Menjél az MNO-ra, attól majd nem megy fel így a vérnyomásod. Az indexen kívül is van internet.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.30. 13:03:57

@koschwarz:
A fecske->száras fürdőgatya->hosszú alsónadrág trenddel párhuzamosan a csapatsportágakban is az egészen rövid "picsanadrág" viseletből lassan már kis túlzással a 3/4-es nadrágig ment el a divat, ami egyébként sport szempontból inkább rossz, mint jó, hiszen ha jelentéktelen mértékben is, de korlátozza a mozgást.

@rooklin:
Én meg nem hordok szandál-zoknit, mert szandált sem hordok, ugyanis kényelmetlennek találom a vékony sportcipőhöz képest, mégis szánalmasnak találom, hogy már vagy 5 éve megy a szandál-zokni fujjolás.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.30. 13:14:43

@maxval a gondolkodó birca:
Van a Balaton partján egy strand, amely egy nagy hotel strandja, de mások is látogathatják a szomszéd strandnál picivel drágább belépővel. Na ott van, hogy a hotel vendégeknek ingyenes a napozóágy, a többieknek valamennyit fizetniük kell. Na ez úgy néz ki, hogy ha egy hotel vendég vagy aki fizetett érte, elhoz egyet a tárolóból, aztán ha távozik, akkor nem viszi vissza, hanem ott hagyja, a személyzet meg visszaviszi. A nem hotelvendégek ilyenkor arra a pillanatra várnak, mikor a napozó ágyas vendég távozik, és gyorsan lecsapnak a napozó ágyra, mielőtt még a személyzet vagy egy másik vendég elorozza előlük, pedig egyébként mindig van elég, csak fizetni kellene érte.

♔batyu♔ 2014.05.30. 13:33:13

Belehugyozni a vízbe.

Ezt a szandál-zokni-t én sem értem. valami ostoba kitalálta és ezt szajkózza mindenki, mintha nem is tudom milyen ciki lenne. Akkor már nagyobb gáz beleizzadni a szandálba, vagy a zárt papucsba, a gombákról nem is beszélve.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2014.05.30. 14:12:11

Engem pülü jobban irritálnak a padot/széket, napozóágyat egész napra egy törölközővel lefoglalók, akik aztán jó ha 5 percet töltenek a nevezett strandkelléken.
Jobban idegesít, amikor a hátmasszírozó - bugyborékoló izéhez hozzá sem lehet jutni, mert a néni reggel óta masszíroztatja magát vele, és inkább WC-re sem megy ki, csak el ne foglalják a helyét.

Jobban zavarnak a medencében minden áron keresztbe úszók, a víz alatt rugdosók. A magukat vízipólósnak képzelők, akik a medence két sarka közt dobálják a labdát, eltalálva minden gyanútlant.

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2014.05.30. 15:32:57

az egyszeri horvátba' utazó magyar turistának a Yamamay nem megfizethető kategória a 12 ezres bikinikkel, de ti tudjátok..
süti beállítások módosítása