Elképesztő sörturizmus

2014.09.24. 13:42

Az ősz tökéletesen alkalmas arra, hogy barátaiddal végig kóstoljátok a közeli sörgyárak remekeit...

Csehország - Krusovice

A csehek a sörtörténelem egyik legnagyobb szereplői. Az évszázadok során több ezer kézműves sörfőzde hívogatta egyedi receptjeivel a megfáradt vándorokat, akik boldogan kóstolgattak a különleges italokból. Ugyan a szocialista időkben kénytelenek voltak a legtöbbet bezárni, mára ismét gombamód szaporodnak és újjáélednek az alkoholos nedűt előállító helyek, melyek közül az egyik legnépszerűbb a Krusovice márka. Az egyik legrégebbi cseh sört 1581 óta állítják elő az országban. Az ital készítői szinte minden háborút és lázongást kibírtak megőrizve annak jellegzetes ízét. Jelenleg a Heineken vállalat irányítása alatt működik, aki lehetővé tette, hogy minden sörkedvelő ellátogathasson a gyárba, melynek tetején egy finom vacsorát is elfogyaszthat. 

Prága : 3490 forinttól

sör1.jpg

Szlovákia - Zlaty-Bazant

Az aranyfácánként is emlegetett nedűt a magyarok is jól ismerik és előszeretettel fogyasztják. Múltja nem nyúlik olyan messze, mint cseh kollégájáé, ugyanis a "zlatyit" mindössze 1967-ben kezdték gyártani először. Nevét a logóban szereplő madárról kapta, így az amerikai partokon túl is Golden Pheasant-ként ismerik. Az édeskés ízű sört szintén a Heineken óvó szárnyai alatt állítják elő a hegyvidéki Ógyallján. 

Pozsony : 1000 forinttól

sör2_1.jpg

Erdély - Ciuc

Az erdélyiekre jellemző erősségű italt, Csíkszeredán állítják elő. A Ciuc is viszonylag fiatal márka, ami nagyon hamar belopta magát az erdélyi sörfogyasztók szívébe. Az inkább keserű, az átlagnál magasabb alkoholtartalmú italt a helybéliek nagyon szívesen fogyasztják. A már sokat emlegetett Heineken döntése folyamán a sör csak Romániában kapható, egyáltalán nem exportálják és nem is készülnek rá. 

Csíkszereda: 3490 forinttól

sör3.jpg

Szlovénia - Lasko Zlatorog

Szlovénia sör-büszkesége, az arany szarvat jelentő Lasko Zlatorog egy kellemes ízű, akér még nők által is fogyasztható alkoholos ital, melyet Szlovéniában állítanak elő. Prémium kategóriája a Lasko Club nevet viseli és a hivatalos tesztelők szerint mindenképpen érdemes megkóstolni. A 175 éve gyártott nedűvel az országban szinte mindenhol találkozhatunk, úgyhogy kóstolásra fel! 

Ljubljana: 3490 forinttól 

sör4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr136727185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása