A középkorban kincsként  emlegették, majd ételízesítő lett és végre felfedezte magának az egészségipar is, a fehér kristályokból álló természeti képződményt : a sót. Erdélybe és Krakkó fele menet számos várossal találkozhatunk, ahol híres lelőhelyek vannak. Míg a lengyelek egy meseszép múzeumot varázsoltak a barlangokból, addig az erdélyiek fürdéshez alakították át a több száz éven át jelentős bányákat. De lássuk csak, miért is jó ez nekünk..

image_59.jpg

Kezdjük az alapoknál: az emberi szervezet több, mint 70 %-a víz és a maradék 30%-ban többféle só is megtalálható, olyannyira, hogy a magzatvíz koncentrációja megegyezik az Ősóceánokéval. Innen nézve szinte teljesen egyértelmű, miért is jó az ásványi kincs az ember számára és miért is tud hatékonyan segíteni néhány krónikus baj orvoslásában. Szerencsére a világ egyik legjobb minőségű kristályos képződménye pont a szomszédunkban, Parajdon található.

Légutak

A légzőszervi panaszok orvoslására gyakran írják fel a sókamrák látogatását. Persze erre mesterséges körülmények között is adódik lehetőség, de az össze sem vethető az igazi sóbánya hatásaival, ahol koncentrált formában képes a szervezet befogadni a számára megfelelő mennyiséget. Ez az egyik leghatékonyabb megoldás az asztma és a tüdőbetegségek kezelésére. 

image_62.jpg

Allergia

Hasonlóan az előbbi megbetegedéshez, a só képes az allergia bizonyos formáinak kezelésére, megszüntetésére is. Fertőtlenítő hatása segít eltávolítani az irritációt kiváltó okot. A légzőszervi tünetek, a bőrpirosodás és a kiütések kezelésére is egyaránt alkalmazzák.

image_60.jpg

Bőr

Különösen a tinédzser korban lévőknek lehet hatásos egy sós kezelés, ugyanis a kristályok segítenek a pattanások leszárításában és a keletkezett sebek gyógyításában is. Az ásvány képes arra, hogy megtisztítsa és újra élessze a méreganyagokkal vagy fertőzésekkel teli bőrt. Otthoni módszer a sós-szűzolajos bőrradír lehet, azonban egy élményekkel teli barlanglátogatással töltött hétvége a felületi kezelésen túl a lelki feltöltődéssel is jár.

image_61.jpg

Agyi funkciók

Egyre inkább tényként kezdik kezelni az az állítást, miszerint a só felelős az agyi működésekért, sőt egyesek tovább mennek : irányítószervünk képtelen lenne működni a fehér arany nélkül. Bár sok kutatás folyik, abban azért mind egyet értenek, hogy az ásvány serkenti az idegrendszer működését és stresszoldó hatással is bír. Így, ha valaki a munkája vagy az élete miatt túlhajszolt, mindenképpen töltsön el pár kellemes napot Parajdon, Tordán vagy Krakkóban, hogy később újult erővel, könnyebben kezelje a gyűrődéseket.

Utak a híres sóbányákba, Parajdra, Tordára és Krakkóba a www.orangeways.com -on

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr116930009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása