Deadline....utolsó percek...semmi sehol, és pakolni kellene, a busz 7-kor indul és már este 11 óra van....

Az ember lánya olyan szépen tervez de hogy annak mi lesz a vége, az a tervezés pillanatban sose jósolható meg egyértelműen. Persze kell meleg ruha, és egy ruha melegre; kell egy halom kozmetikum, gyógyszer mert bármi megtörténhet és kellenek cipők : egy, ami mindenhez megy ,egy vadvízi evezéshez, ami jó a bármikor előfordulható dzsungeltúrához is Európa közepén. Ha pedig valakit a dzsungelbe akarunk vinni - kell egy tűsarkú is. Ez megvan. Papucs, sízokni, mert ki tudja, combfix, régi alsógatya alváshoz, szép bugyi, vicces bugyi, vicces póló, világítós póló..... Top minden színben , egy szép ruha , najó három - mert honnan tudjam milyen kedvem lesz. Akkor egy pulcsi egy dzseki egy sál, egy blézer egy óriási neszeszer amiből Mc Giver a nyugdíjas éveiben se unatkozna. Még egy a gyógyszereknek, akkor külön a krémek, balzsamok, holafogkefemajdveszekegyet.... 

image_1.jpg

Szóval tele a bőrönd. A blézereket behajtottam, azt nem bontom meg. Nincs benn a naci de a tetejére még rásimítható. Az esőkabát se fért be...és ha leszakad az ég, jönnek a zombik és menekülni kell, ahhoz sincs semmi. Meg ugye pont most akarom elkezdeni a fogyókúrát, ezért mindennap edzeni fogok, ahhoz kell sportmelltartó, cicanaci, sport cipő, top. Ha hideg van akkor széledzseki. Sehogy se fér be, nem baj majd cipelem magamon, mint idős néni a pereputtyot. Az rosszul néz ki... 

image_4.jpg

De megjött a nagy ötlet : a krémek nagyon sok helyet foglalnak, hiába vannak gondosan belerejtve minden kis zugba,  amit ruha és ruha maga közé enged - így azokat pici kindertojásos dobozkákba teszem, mert ilyenből minden komoly nő lakásában kallódik párszáz darab. Akkor kevesebb helyet foglalnak és befér közéjük minden bizsu is. Meg a karimás fehér kalap amiben úgy fogok feszíteni mint Audrey Hepburn a század közepén, csak még az úton akkor leckét kell vegyek stílusos fagyinyalásból. De nem baj, úgyis lesz időm.

image_5.jpg

Közben a kindertojásos dobozok megteltek, bekerültek a bőröndbe a nyári sícucc és az extra pici bikini közé, amit az út végén a szorgos edzések után fogok hordani. Benn van a fontos kalap, a hajsimító és göndörítő eszközök, minden engedélyezett női fegyver. Minden rendben, nyugodtan aludhatok két órát, már csak azon kell aggódnom, hogy a szőrtelenítő krémet semmiképp ne keverjem össze valamelyik arcra valóval....de ugye mire jó majd a kifinomult szaglás .... 

Boldonos dallamok, nagy koncertek, filmes élmények, kulináris élvezetek ... Az Orangeways segítségével könnyű szerrel eljuthtasz szinte bármelyik európai programra. 

Bécs- Koncertek 

A nők kedvence, Justin Timberlake, a rock n roll legnagyobb arcai és tinikorunk kedvenc fiúcsapata. Idén nyáron Bécs számtalan olyan koncertnek ad otthont, amik egyszerűen kihagyhatatlanok. Fellép majd a Rolling Stones, Miley Cyrus és ami a legviccesebb, a Back Street Boys is. Annak, aki 12 éve volt tini., mindenképp hatalmas mókának ígérkezik nosztalgiázni a fiúk dallamaira. Emellett nagyon fontos megjegyeznünk, hogy a legtöbb koncert helyszínéül szolgáló stadion a buszpályaudvar mellett található. 

Web:www.worldticketshop.hu/varosok/becs

justin.jpg

Prága - Prague Proms

Nem egészen egy hónap múlva rendezik meg a vájt fülűek kedvenc cseh zenei fesztiválját, ahol igazi utazásban lehet részük. Az esemény Június 16 és június 21. között zajlik összesen 4 különböző helyszínen a város szívében. Idén a fő csapásirány a hollywodi filmzene volt, így mindenképpen érdekes célpont lehet azok számára, akik élőben szeretnék hallani a legnépszerűbb filmes dallamokat. A kedvelt track-ek mellett a jazz és a klasszikus zene is képviselteti majd magát.

Honlap: www.pragueproms.cz

prague.jpg

Zágráb - INmusic 

A horvátok egyik kedvenc eseménye, az indie és az aletranítv zenét kedvelők számára kihagyhatatlan INmusic fesztivál, idén Június 23.-25 között kerül megrendezésre a horvát fővárosban. Bár fesztiválmércével mérve az esemény igencsak rövid, mégis tartalmas szórakozást ígér. Idén Lily Allen mellett Roisin Murhpy, a !!!, Hot Chip, és a  Yeah Yeah Yeahs is fellép majd. Az eseményt a diákok zenei ízlése, és ami még fontosabb szempont számukra a pénztárcájukra tervezték. 

Web: www.inmusicfestival.com

inmusic2.jpg

Krakkó - Zsidó Fesztivál

Ahogy korábban is írtuk már, Krakkó történelmében jelentős szerepe jutott a zsidóknak. Idén, 24. éve fesztivált rendeznek, bemutatva a népcsoport kultúráját, szokásait. Július elejétől különböző kulturális programok várják az utazókat, így aki klezmert szeretne hallgatni és meg kívánja ízlelni a kóser ételeket, mindenképpen több naporsa tervezze az utazását. Lesz zene, lesznek filmvetítések és számtalan érdekes program. 

Web: www.jewishfestival.pl 

jewsihfestival.jpgJegyfoglalás: www.orangeways.com 

 

Gondoltuk, segítünk egy kicsit és megmutatjuk a hétvégén melyik bulin készíthettek magatokról képet - persze, ha van képetek hozzá. Egy útért Amszterdamba????  Legyen ;) 

Budapest:

Gozsdu Udvar 

A hétvégén a divat és a bicikli a főszereplő a Gozsdu Udvarban. Az InStyle és a Cyclechic.hu közös szervezésében kerül megrendezésre a Bringával a vörös szőnyegen című esemény, ami szinte az egész Gozsdu Udvart elfoglalja majd. A rendezvényre május 14-ig bringás fotókkal lehetett nevezni, hogy miután végig vonulsz bicikliddel a vörös szőnyegen , értékes nyeremények tulajdonosa lehess. A hétvégén, emellett Projekt Showroom is lesz, ahol napközben stílusos használt ruhákból válogathatsz.

Event: www.facebook.com/events/683877998324746/

party5.jpg

Pálinka Fesztivál

Ehhez nem kell mit, hozzáfűznünk. Minden furcsa közhidelemmel ellentétben idén - ahogy tavaly sem - a belvárosban rendezik meg a már hagyományosan menő pálinka fesztivált. A gyümölcs afterpartyja, ahogy édes ágyon álomba szenderülve, érlelődve alkoholos nedűvé válik a kóstolók legnagyobb örömére, örök emléket adva fogyasztójának. A belépő 2000 Ft, amihez 2 kupica jár, a kilépő pedig a körte évében mindenképpen egy finom kis ...körte. 

www.budapestipalinkafesztival.hu

party4.jpg

 AnKERT 

Az AnKERT klub pénteken a divat és szombaton a futball színeibe öltözik. Május 23-án, ha a brigás felvonulás nem lenne elég egy igazán jó after partyval kezdhetsz és zárhatod a hajnalt a Designer Drums rendezvényen, ahol három igazán divatos DJ váltja majd egymást. A környék programkínálatából nézve kicsit úgy érezzük, mintha a péntek a nőknek kedvezne hogy szombaton nyugodtan, hátradőlve engedjék el barátaikat / férjeiket a Bajnokok Ligája élő közvetítésére, amit a belváros legnagyobb szórakozó kertjében Full HD minőségben nézhettek majd meg. 

Facebook : www.facebook.com/ankertbar

party3.jpg

BUDAPEST PARK 

Annak, aki koncertekre szeretne menni mindenképpen a Müpa közelében található Budapest Parkot ajánljuk. Pénteken szinte pont egy évvel a hatalmas tavalyi buli után koncertezik a Punnany Massif, amire már csak igen korlátozott számban lehet jegyet kapni. Másnap egy szintén "alig ismert" fellépő, Charlie ad koncertet a Jazz + Az-ból ismert Váczi Eszterrel, majd vasárnap a Quimbyvel énekelhetünk együtt. Szinte kihagyhatatlan, pálinka fesztivál után meglátogatandó ;) 

www.budapestpark.hu 

party6.jpg

NINO

Exkluzív ibizai hangulat és fehérneműshow revütáncosokkal a belváros szívében. Aki nappal szívesen hódol a különböző testépítő sportoknak és éjszaka a forró ruháknak, az biztos hatalmasat fog bulizni a kizárólag éjjel nyitó partyhelyen, a NINO-ban. A hely klönlegessége, hogy valódi ibizai DJ-ket hoz a pult mögé, akik hajnaloktól hajnalokig szórakoztatják a zene kedvelőit. Minőségi italok és táncosok várják a nagyérdeműt. 

www.nino.hu 

party7.png

Bécs:

Life Ball

Az egész várost megmozgató buli a tolerancia és az AIDS- ellenesség jegyében. Az osztrákok elfogadóak és szívesen kiállnak egy-egy jó ügyért. Külön dicséretet érdemel, hogy ezt egy extravagáns, mégis elegáns és világszerte elismert rendezvényen keresztül teszik. A Life Ball Május 31-én kerül megrendezésre, immáron 21. éve. Idén a tematika az "Élvezetek Kertje" meghatározás köré épül. Az egész város az élet tisztelete körül pezseg majd. Fellép Ricky Martin, eljön Bill Clinton és a divatkedvelők is örülhetnek, ugyanis olyan sztár tervezők teszik tiszteleteiket, mint a Givenchy, Victor&Rolf vagy Vivienne Westwood. 

Különösen ajánljuk és nincs is messze :) 

www.lifeball.org

party2.jpg

Bécsi bulihelyek: http://orangewayshappyways.blog.hu/2014/05/13/happy_becsi_bulihelyek

Prága

Mindig nyitott kapukkal áll a párizsi Montmartre-ra emlékeztető prágai bohémnegyed, a Krymská. Korábban rengeteg cseh alkotó lakhelyeként működő utca ma a fiatalok és a szórakozni vágyók kedvelt úti célja. Kicsit olyan, mint a Kazinczy utca de még annál is jobban él. Kultúra, fiatalok, jó zene és rögtönzött bulik a macskaköves utakon, málló házfalak között. Ide bármikor, de legfőképp nyáron érdemes ellátogatni - az igazi buli pedig mindig az, amit reggel találsz kis és pár perc múlva elkezdesz megvalósítani... 

Ne feledjétek, hogy ebbe a két városba nyereményutat is nyerhettek ;) 

Prága és a sör: http://orangewayshappyways.blog.hu/2014/05/05/sztorik_a_cseh_sor

party8.jpg

 

 

 

 

Happy- BMW múzeum Münchenben

2014.05.20. 13:20

Négyhengeres irodaház, város közepi szerpentinút, high tech környezet és megannyi autó - München leghíresebb épülete, a BMW múzeum, ami 2008 óta újra látogatható az autókedvelők számára.

Münchenben az Olympiapark mellett található a város ékessége, a hatalmas BMW múzeum, mely a világszerte kedvelt autómárka 90 éves történelmét hivatott felfedni. A korábbi irodaházhoz hasonlóan a négy henger alakú épületet és a Csészét Karl Schwanczner tervezte még 1973-ban, majd pár évvel később 1999-ben műemlékké nyilvánították. Az épület érdekessége, hogy a hatalmas BMW logót villantó "Csészében" egy mesterségesen létrehozott szerpentin található az autót tesztelni kívánók számára. 

bmw1.jpg

A múzeumban járva megismerkedhetünk az első, Karl Rapp által gyártott motorkerékpárral is. A motorkerékpároknak azonban csak egy falat szántak, mivel a látogatók sokkal szívesebben érdeklődtek az autók iránt. A kiállítás megnyitójára minden modern elemmel felkészültek a tervezők. Mindent meg szerettek volna mutatni ami a BMW-vel kapcsolatos és nem titkolt céljuk volt, hogy el is kápráztassák a nagyérdeműt. Az installációk önmagukban is megérnének egy hosszabb írást és azok számára is érdekesek lehetnek, akik csak kísérői a valódi BMW rajongóknak.

bmw2.jpg

A múzeumban nem csak a korábbi modellek és az épített szerpentin kapott helyet, hanem olyan technológia újdonságokat, terveket is megmutatnak, melyek még nem kerültek gyártószalagra vagy eleve csak elméletben hivatottak létezni. A 25.000 négyzetméteres kiállítótérben a látványos installációk mellett egy igazi autós gyermekmegőrző és egy exkluzív étterem is helyet kapott. Az igazán fanatikus rajongók számára pedig lehetővé tették, hogy új gépjárműveiket egy kisebb ünnepség keretében a helyszínen vegyék át. 

bmw4.jpg

A kiállítás mondanunk sem kell, nem egy 30 perces program így akkor is megéri Münchenbe utazni, ha valaki csak emiatt választja úticélul a várost. A múzeum hétfő és ünnepnapok kivételével mindennap látogatható egy jelképes, 12 Euro / fő jegyárért. A legalább 5 fős csoportban érkezők 9 Euróért a müncheni turista kártyát váltók pedig 8 Euroért vehetik igénybe a tárlatvezetéssel egybekötött látogatást. 

München-i utakért látogass a www.orangeways.com oldalra. 

 

 

süti beállítások módosítása