Happy- BMW múzeum Münchenben

2014.05.20. 13:20

Négyhengeres irodaház, város közepi szerpentinút, high tech környezet és megannyi autó - München leghíresebb épülete, a BMW múzeum, ami 2008 óta újra látogatható az autókedvelők számára.

Münchenben az Olympiapark mellett található a város ékessége, a hatalmas BMW múzeum, mely a világszerte kedvelt autómárka 90 éves történelmét hivatott felfedni. A korábbi irodaházhoz hasonlóan a négy henger alakú épületet és a Csészét Karl Schwanczner tervezte még 1973-ban, majd pár évvel később 1999-ben műemlékké nyilvánították. Az épület érdekessége, hogy a hatalmas BMW logót villantó "Csészében" egy mesterségesen létrehozott szerpentin található az autót tesztelni kívánók számára. 

bmw1.jpg

A múzeumban járva megismerkedhetünk az első, Karl Rapp által gyártott motorkerékpárral is. A motorkerékpároknak azonban csak egy falat szántak, mivel a látogatók sokkal szívesebben érdeklődtek az autók iránt. A kiállítás megnyitójára minden modern elemmel felkészültek a tervezők. Mindent meg szerettek volna mutatni ami a BMW-vel kapcsolatos és nem titkolt céljuk volt, hogy el is kápráztassák a nagyérdeműt. Az installációk önmagukban is megérnének egy hosszabb írást és azok számára is érdekesek lehetnek, akik csak kísérői a valódi BMW rajongóknak.

bmw2.jpg

A múzeumban nem csak a korábbi modellek és az épített szerpentin kapott helyet, hanem olyan technológia újdonságokat, terveket is megmutatnak, melyek még nem kerültek gyártószalagra vagy eleve csak elméletben hivatottak létezni. A 25.000 négyzetméteres kiállítótérben a látványos installációk mellett egy igazi autós gyermekmegőrző és egy exkluzív étterem is helyet kapott. Az igazán fanatikus rajongók számára pedig lehetővé tették, hogy új gépjárműveiket egy kisebb ünnepség keretében a helyszínen vegyék át. 

bmw4.jpg

A kiállítás mondanunk sem kell, nem egy 30 perces program így akkor is megéri Münchenbe utazni, ha valaki csak emiatt választja úticélul a várost. A múzeum hétfő és ünnepnapok kivételével mindennap látogatható egy jelképes, 12 Euro / fő jegyárért. A legalább 5 fős csoportban érkezők 9 Euróért a müncheni turista kártyát váltók pedig 8 Euroért vehetik igénybe a tárlatvezetéssel egybekötött látogatást. 

München-i utakért látogass a www.orangeways.com oldalra. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr436184257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása