Happy - Finom útravalók

2014.05.30. 13:34


Nem biztos, hogy jó, ha az úton való étkezést kizárólag a benzinkutakra bízod. Otthon is készíthetsz egészséges és finom falatokat, amivel az útitársad is meglepheted. 

Diós csirke kéksajtos mártogatós szósszal

 

image_32.jpg 

 Hozzávalók:

1/2 kg csirkemell

Darált dió ízlés szerint 

1/2 db szerecsendió

Szójaszósz

Olaj

Szószhoz (ha egyszerűen akarsz eljárni) :

1 doboz natúr vajkrém

1/2 doboz főzőtejszín 

15 dkg kék sajt 

Elkészítés:

A csirkemellet apró szeletekre vágjuk, majd egy éjszakára , vagy egy fél napra elküldjük aludni egy nagy adag szójaszósz, darált dió, lereszelt szerecsendió társaságában. Amikor kivesszük, olívaolajon, - vagy ha lehetőségünk engedi, gyümölcsmagból készült olajon-, darált dióval és pici szójaszósszal megpirítjuk, míg finom ropogós, a szójától barna falatokat nem kapunk. Az útra természetesen kihűtjük.

A szósznál picit egyszerűbben is eljárhatunk. A natúr vajkrémet picit megolvasztjuk, majd belekeverjük a tejszínt és végül a kéksajtot. Amikor a finom ízek összeérnek, ízlés szerint be is sűríthetjük, de bőven elég, ha egy olyan tálkába tesszük, amiben le tudod hűlni az útra. 

Salátába tekert sonkás fetafalatok

 

 image_33.jpg

Hozzàvalók

1 doboz feta

1/4 fej jégsaláta

20 dkg száraz sonka 

1/2 vajkrém

Tzaziki fűszer keverék 

Fogpiszkáló

Elkészítés

Fogjuk a vajkrémet és összekeverjük a tzaziki szósszal, majd pár órára hűtőbe tesszük - nem túl bonyolult módon. 

A feta sajtot tetszés szerinti vastagságú szeletekre vágjuk, majd fogjuk a sonka szeleteket és jól megkenjük a hűtőben állt krémmel. Mikor már minden kis feta szelet sonkába kötözve áll, előállunk a saláta levelekkel és azokkal is jól körbe bugyoláljuk, majd egy fogpiszkálóval rögzítjük. Mellé csomagolhatunk egy kis kétszersültet is. 

Fullos olasz szendvicskék

 

image_34.jpg

Hozzávalók

2 csomag mozzarella

25 dkg nagy szelet száraz sonka

2 db szárított paradicsom

Pesto szósz 

2 db bagett

Elkészítés

Felvágjuk a mozzarellát és félbevágjuk a szárított paradicsomot is, amit ezután egy kis olívaolaj társaságában a sonka szeletek közé tekerünk. A bagettet a közhiedelemmel ellentétben, gondosan megkenjük pesto szósszal és szépen közé helyezzük a sonkaterecseket. Miután megkaptuk a hatalmas szendvicset; pici szeletekre vágjuk, és szépen becsomagolva, útnak indítjuk :) 

Sztorik - A férfi is bepakol

2014.05.29. 18:10

Még egy sör a haverokkal, csak reggel indul a busz...majd 6-kor bepakolok...

Az emberek esküszöm, megőrültek : minek kell percenként zaklatni, hogy mit viszek? Egy adag gumit, egy alsónadrágot, amit majd valamelyik csaj kimos egyik nap, a dzseki és a napszemüveg rajtam van. Ezek meg egymás után hívogatnak, mit tegyek be magamhoz - meg persze menjek is el érte mert épp szőrtelenít. Najó egy borotva, majd megveszem hazafele menet a vodka mellé más nem kell nem vagyok egy szőrös majom, a sör hasam meg kifejezetten szerethető. 

image_18.jpg

Na akkor 3 sör nem sör simán lehet vele vezetni, a csajokat kinyomom, megveszem a vodkát meg a citromot, gumit, még gumit mert nagyon király vagyok,  a sört, kiveszek egy csomó pénzt a bulikra, veszek még egy sört és megyek aludni. Najó, bepakolok. Mi a ... kellhet egy úthoz...valamelyik csajt áthívom, parkoljon be. Most bezzeg egyik se veszi fel... Akkor kell egy póló,amiben igazi csődör lehetek. Viszem a Batmanest, az olyan mint egy legénybúcsún, najó az lúzer. Akkor egy sima feketét, arra buknak a csajok meg egy fehér trikót, amibe reggel beleizzadok és olyan leszek mint egy szuperhős. Kell egy partyszemüveg, egy fürdőnadrág, amit minek cserélni, két alsógatya hogy senkise kapjon szívrohamot. A farmerem rajtam van, a hozzá passzoló flipflop papucs is, meg ami nagyon megy hozzá, a bőr dzseki. 

image_19.jpg

Akkor be kell pakolni a piákat, a teljes pókerkészletet, a gumikat, a csokikat az útra, egy 24 órás légfrissítő erősségű old spice-t, najó jöhet a fogkefe, egy fésű, hajhab és ennyi. Idén pedig vettem egy bikinit hogy bármelyik csajra ráaggassam, aki hajlandó velem szaunázni és másra is. Haha ez a világ legkisebb bikinije. Mellé teszem a gumikat, hátha jó hatással vannak rá. Beteszek egy filmet és...alszom. Reggel elmegyek a csajokért és valakinek belecsempészek egy pókot a táskájába. 

 

Happy - Top strand bakik

2014.05.29. 15:34

Átmeneti rossz időben jó megtanulni, mit is illik és mit nem illik csinálni a városi - pláne a külföldi városi strandokon...
ÖLTÖZKÖDÉS 
Hiába is szeretnénk, a zokni / szandál kombó sajnos az európai strandokon már nem menő, sőt majdhogynem
érthetetlen. Ugyan csak nem nyújt túl szép látványt a kicsit kicsire sikeredett fecske gatya sem, ami szabadon kunkorodva láttatni engedi a gyanútlan nézelődő számára, amit rémálmában se látna szívesen. Ezzel még nem fogtak lányt, ellenben ha nem ez lenne a cél, az összegumizható fajta madzagjára egy kis csalit rögzíthetünk így  a tavi strandokon biztos érdekes meglepetésben lesz részünk. 
Nőknek mondani sem kell, hogy ezer és ezer féle fürdőruha fazon  létezik, ezer, ezer féle alakra. Nagyon kellemetlen tud lenni egy túl kicsi fazon, viszont igazi istennő lehet bárkiből a megfelelő szabás és méret megválasztása után. Ha Ausztria vagy Horvátország felé veszitek az irányt mindenképpen nézzetek be a Yamamay üzleteibe, ahol a szakképzett eladók, megfizethető áron állnak a rendelkezésetekre. 
image_26.jpg
EVÉS-IVÁS 
Has ki, padra le, vállat lecsúsztatni, várni a sült galambot hozó rokont.... Nincs lángos?? Hekk??? Akkor mi van? ... Na igen, nem árt tájékozódni, pláne, ha dél fele veszi az ember az irányt. Ahány ország, annyi strandkaja. Najó, hotdog általában mindenütt terem, de nyugati szomszédaink és déli szomszédaink a meleg órákban inkább a gyümölcsöket részesítik előnyben. Persze, általában mindenütt vannak meleg ételes büfék, de mégis a könnyed falatok számítanak menőnek. Ha meggondoljuk nem is baj, hogy kihagyjuk a fokhagymáslángos / naptej illatú bácsit, aki mindig nekünk csapódik a hullámfürdőben
image_31.jpg
VISELKEDÉS
Aki kapja, marja, mert nincs elég hely több ezer négyzetméteren. Elment a másik? Akkor gyorsan arrébb húzzuk a törülközőjét, úgyse veszi észre.... Elég barbár megtámadni a másik sátrát a hàta mögött, pláne ha a hátunk mögött helyezkedik el....na de nem ez a legrosszabb. Eggyel rosszabb talán, amikor a bamba bácsi más feje felett csorgatja le habtestéről a direkt odáig tartogatott vizet. Vagy amikor a szomszéd, mielőtt kicserélte a törcsiket, még gondosan elfogyasztott egy adag ketchupos / mustáros elesèget és a maradékot a törcsik alá művészi gonddal bedolgozva ott hagyta, minden hangya és darázs örömére. 
image_28.jpg

GYEREKEK 
Egy gyereknek igazi játékbirodalom a strand, de nagyon vigyáznunk kell rájuk. A meztelenül rohangászó gyermekek szülei nem tesznek épp eleget ennek az elvárásnak, és bár igaz, hogy baciktól erősödik az immunrendszer, azért egy  strandon számtalan olyan dolog előfordulhat, amit nem szeretnénk a gyerek bőrével közvetlenül érintkezetni....
image_30.jpg
A MEDENCÉBEN ...
Vesszenek a hullámlovas lökdösődő bajnokok ès az örök kémikusok, akik más mellett tesztelik, vajon a fehérre kent naptej milyen gyorsan oldódik a klóros vízben? A medencében mindenki összegyűlik : a perverz bujkáló, aki a Zwack Unicum matricát megszégyenítő fejjel bukik fel a vízből,  az, aki valahogy mindig egy idegen nyakára ugrik és a helyi menő bugyis csávó, aki minduntalan nála idősebb ( ami nem nehéz ) lányok taperolàsára tesz alig látszó, hanghatàssal alig járó kísèrletet, vagy épp a helyi hülye, aki mindent tud a bennfentes infókról, és az eltűnni képtelen ...khm fecske., aki sose fogja felfogni, hogy nem ő csinálta nyarat.
image_27.jpg
Ezek a klasszikus problémák, de mint tudjuk ahány ember, anyi viselkedés. Többnyire persze tudnak viselkedni az emberek, úgyhogy érdemes meglesni, mi a helyzet az európai strandokon. 
Képek: Pinterest
 

We hope you all know, Hungary is the main country of festivals under the European sky. Let's have some fun and book trip fix, you may wanna ride for a festival trip. 

AERODROME FESTIVAL Budapest

Yes, we both know this festival is organized as well in other countries. But hungarians know the best how to party and how to get the festival feeling with comfort deatails (like bathrooms for ex.). Aerodrome Festival used to be organized in Austria, and it was called the  Rock am Ring - we suppose to know why. The event had bad years dispite it's succes, but some inside people said, they can do their best for it in 2013 and now it will be hold June 16 Budapest Park, the urban festival place in Budapest. You can listen to the Limp Bizkit, Megadeth, Rob Zombie and Powerman 5000. 

www.aerodrome.hu

image_20.jpg

 

VOLT Festival 

It is pretty close if you are coming from Austria, just 30 SECONDS TO MARS, but take care, cause sometimes it HURTS when you have to leave your ARCTIC MONKEYS outdoor, but never mind, they can talk to some BIRDY or FISH! , and they will also have a party, cause MORCHEEBA and STEVE AIOKI can BRING THEM TO THE HORIZON. So, it will be a cool festival in the beautiful Sopron ;) Hungarians are not afraid to travel for this festival long long hours - You would never be ... 

www.volt.hu

image_21.jpg

BALATON SOUND 

There are festivals under the Sun everywhere, but not as close as the Balaton Sound. Huge pool party in a huge pool, called lake Balaton. There , we can see some Animals, but MARTIN GARRIX is VIP, so he can bring them in, and DAVID GUETTA will never Shot them down, he has to Play Hard. RITA ORA and ALESSO won't even call BUTCH because of that. ARMIN VAN BUUREN's opinion will be clear only 10-13 July. (Hope the CLEAN BANDIT will never ask to FEED ME...) 

www.balatonsound.com

image_22.jpg

 

 HOLI ONE

 Follow the colors from India, over Europe and this year in Budapest! Everybody is under color, everybody is free and happy. Take your white suit - which you don't mind - and be full with color powders. The festival stands for the nature,and the powders they give is from organic elements, and skin friendly. Spread your free mind thoughts with colors every hour for cool stars and DJs, like Nicone&Sacha Braemer or Aline&Suné or Panjabi MC.

www.holione.com

image_24.jpg

RETRO ON RING 

It is kinda HOFF-think, when you suddenly find yourself on the Formula 1 ring partiing for the biggest retro drums on the 29th August, DAVID HASSELHOFF can save you from the drink water, and present a funny show on his well known voice. Okay, there will be some VENGABOYS, DJ SNASH, and almost TWENTY 4 SEVEN lineuppers to help him in the backstage to sing. You were young, you lived in the 90's and now you can be a child again, and have a not even child save partytime - but do not forget your red body or trunks, and a lifeboard...

image_25.jpg

 

A sötét középkorban Magyarország, elhelyezkedése miatt ütközőpont volt az Ázsia és a Török Birodalom felől fenyegető csapatok számára. Több akkori város, így Csíkszereda is a védekezésre rendezkedett be.

Bár, a város tèrsége már a bronzkorban is lakott volt, jelnetőségét az Árpád-korban kapta meg. Csíkszereda a gyepűrendszer részeként , az ellenséges csapatok számára direkt kihelyezett akadályokból állt, amiken a lakosság kénytelen volt egy kóbor macska ügyességével közlekedni. Ha ez nem lett volna elég a tapasztalatan ellenség számára, akit a két hegyen álló Őrvár és Kisvàr katonái már rég kifigyeltek, akkor a beszédes Ördögvölgyet szépen tele töltötték az Olt vizével. 

image_15.jpg

A város szerepét az uralkodó családok is elismerték, János Zsigmond fejedelem édesanyja Izabella királyné, fia nevében megszabadította őket minden nemű adótól, és biztos állandó VIP vendége volt a szerdai vásároknak, amiről a település a nevét is kapta. A királyné halála után nem sokkal,  Bethlen Gábor főtanácsosa és jobb csatakeze, Gróf hídvégi Mikó Ferenc saját nagyszerűségéről elnevezett várat kezdett építeni, mely végső formáját 1716-ra nyerte el Stephan Steinville, osztrák  tábornok alatt; akit valószínűleg azért helyeztek Csíkszeredára, hogy kordában tartsa a város rebellis hozzáállását a birodalomhoz. Ennek ellenére a szerdaiak minden lázadós buliban benne voltak, legyen az a Rákóczi szabadságharc vagy az 1848-as Forradalom, egészen addig míg az I. Világháború után elcsatolták Magyarországtól és román csapatok szállták meg.

image_16.jpg

Csíkszerda első számú látványossága a Mikó vár, melyben a Csíki székelyekről mindent megtudhatunk. Emellett ez a vár ad otthont Kájoni János Megyei Könyvtárnak is. A város Makovecz Imrét is megihlette, így a jellegzetes építészeti megoldásokat itt is megtekinthetjük a róla elnevezett Makovesz templomban.

image_17.jpg

Csíkszereda környéke is sok érdekes látnivalót kínál : Itt húzódnak a korábbi erődítmények falai, melyek a környék településeit, Csíksomlyót, Csíktapolcát és Csíkszögödet kötötték össze. A lakók az 1920-as évek óta elsősorban ezekből a falvakból, de persze máshonnan is várják a fiatal lányokat a hagyományos Ezer Székely Lány találkozóra. Az eseményt nyáron rendezik meg így alkalom adódhat Csíkszögöd és Szécsény híres fürdőinek kipróbálására is.

Utak, jegyek : www.orangeways.com 

 

 

Happy - Strandok Európában

2014.05.26. 15:02

Csak 1 szabadnapod van strandolni, de mégis unod a várost? Akkor pattanj fel közeli, európai vonalainkra, és tedd azt az egy napot a nyarad legszabadabb szabadnapjává! Strandokról lentebb, jegyárakról, a www.orangeways.com oldalon tájékozódhatsz. 

Bécs 

Ha minden vágyad, hogy egyszer a Duna felett fürödhess, neked találták ki a város központjában található medencés hajókat, amit az osztrákok Badeshiff-nek neveznek. A medencés hajók nevükből adódóan azt a célt szolgálják , hogy a város közepén a dolgozó emberek örömére mindennap élvezhesd a simogató napsugarakat a Duna vízén. Van itt minden ami az urbán fürdő szeme, szájának ingere: finom koktélok, hűs medencék, frissítő jégkrémek. Mi mindenképp ezt ajánljuk, ha viszont nem szeretnéd a város közepén közszemlére tenni magad, mindig választhatod a számtalan vízi sportolási lehetőséget kínáló Krapfenwaldl Pool-t , mely Európa egyik legnagyobb strandja. 

image_6.jpg

Prága 

A város hivatalos honlapja már az elején felcsigázza az olvasót, azzal a kijelentéssel, miszerint nekik saját tengerpartjuk van. Ez némileg, ha mesterségesen, de igaz is. A Vltava folyó partján építik ki nyáron a francia plázs tovább gondolt verzióját, ahol mednecékkel és különböző vízi sportolási lehetőségekkel várják a baráti csoportokat és a családokat. Prága, amúgy is gyönyörű város, milyen lehet még a folyó partján tengeri homokban napozva szemlélni szépségeit...

image_7.jpg  

 Zágráb 

Horvátország, magyarok által kedvelt ország, gyönyörű tengerpartjai miatt. De mi a helyzet a fővárosiakkal? Ők nem fürdenek? Hát dehogy nem! És még hogy! A Zágráb mellett található kis tavak kielégítik a strandolni akaró fiatalok minden vágyát, akik szigetecskéről, szigetecskére és vizecskéről vizecskére ugrálva élvezhetik, amit a nyári idő ad nekik. Elsősorban akkor ajánljuk, ha a barátaiddal egy felejthetetlen random utazásra vágytok.  De akkor nagyon. 

image_8.jpg

Pozsony

Ahol folyó folyik át a városon, ott bizony építeni kell valami nagyon strandosat, le ne maradjanak a tengerparti települések mögött. Így történt ez Pozsonyban is, ahol a T-kom védő szárnyai alatt megszületett a Magio strand. A nyugágyakból királyi panoráma élvezői lehetünk, ugyanis szinte minden törtenelmi emlékére rá lehet látni a medencék partjáról. Aki a történelem helyett inkább a természet lágy ölét részesíti előnyben, meglátogatja a külvárosi tópartokat is. 

image_9.jpg

 

Városok - Pozsony

2014.05.26. 15:02

Honfoglalás, híres csaták és országgyűlési központ - ez mind Pozsony, a magyar történelem sorsalakító döntéseinek helyszíne. Az Orangeways járataival könnyen elérhető

A város először 907-ben került be a magyar történelembe, a híres pozsonyi csata helyszíneként, amikor az ellenséges frank seregek annyira megijedtek honfoglaló őseinktől, hogy egészen az Enns folyóig menekültek. 1002-ben a Pannonhalmi Apátság alapító levelet küldött melyben Szent István a városnak adományozta a beérkező vámok egy harmadát. Innentől Pozsony fontos lett, mint földrajzi elhelyezkedése, mind vallási jelentősége miatt. Innen származik Búvár Kund legendája is, és párszáz évvel később Mátyás király is itt alapított egyetemet; majd 1526-ban lett az ország fővárosa és ami még fontosabb koronázási városa is. 

image_12.jpg

A vallási és területi háborúk alatt a város a protestánsok elleni székhelyként kapott szerepet, ahol számtalan katolikus ellenes embert ítéltek el az úgy nevezett Pozsnyi Vértörvényszéken, később azonban visszanyerte kulturális és politikai szerepét. Itt adtak ki az első magyar folyóiratot, a Magyar Hírmondót és itt működött a királyi jog akadémia is. A reformkor alatt pedig innen indult az első lóvontatású vasút és Pozsony adott otthont az ország reformálását megelőző hosszú vitáknak egészen az 1919-es elcsatolásáig. 

image_11.jpgPozsonyban mind a magyar mind a szlovák oldalon elsősorban a törtenelmi helyszínek szolgálnak látnivalóul. Az érdeklődők megtekinthetik a frissen felújított várat, melyhez több híres és hírhedt kapun vezet az út, a Corvin kapu, a Bécsi kapu, a Győzelmi Kapu, mind mind fontos helyszínek. A várból kijutva a Fő tér fele az erősebb idegzetűek már készülhetnek, ugyanis megtekinthető egy igazi, rémtörténetekkel teli, középkori kínzókamra. A szebb lelkeknek a téren a gótikus és reneszánsz stílusban épült Városháza szolgál látnivalóul. 

image_10.jpg

A történelmi utazás során mindenképp meg kell látogatni a magyar királyok és királynők koronázási helyét, a Szent Márton Székesegyházat. 1563 és 1835 között minden uralkodónak kötelező volt ellátogatnia a Székesegyházba, ha komolyan gondolta uralkodási szándékát, majd betérni a ma Mihály utcának nevezett utca csakugyan patinás épületei közé, hogy egy-egy "lesifirka" erejéig megigyanak egy italt az utca számtalan ivóhelyén. Pedig még nem is ismerhették a Kofolát, aminek az íze a Dr.Pepper üdítőhöz hasonlít és talán az Aranyfácánt sem. Talán... 

süti beállítások módosítása