Happy - Finom útravalók

2014.05.30. 13:34


Nem biztos, hogy jó, ha az úton való étkezést kizárólag a benzinkutakra bízod. Otthon is készíthetsz egészséges és finom falatokat, amivel az útitársad is meglepheted. 

Diós csirke kéksajtos mártogatós szósszal

 

image_32.jpg 

 Hozzávalók:

1/2 kg csirkemell

Darált dió ízlés szerint 

1/2 db szerecsendió

Szójaszósz

Olaj

Szószhoz (ha egyszerűen akarsz eljárni) :

1 doboz natúr vajkrém

1/2 doboz főzőtejszín 

15 dkg kék sajt 

Elkészítés:

A csirkemellet apró szeletekre vágjuk, majd egy éjszakára , vagy egy fél napra elküldjük aludni egy nagy adag szójaszósz, darált dió, lereszelt szerecsendió társaságában. Amikor kivesszük, olívaolajon, - vagy ha lehetőségünk engedi, gyümölcsmagból készült olajon-, darált dióval és pici szójaszósszal megpirítjuk, míg finom ropogós, a szójától barna falatokat nem kapunk. Az útra természetesen kihűtjük.

A szósznál picit egyszerűbben is eljárhatunk. A natúr vajkrémet picit megolvasztjuk, majd belekeverjük a tejszínt és végül a kéksajtot. Amikor a finom ízek összeérnek, ízlés szerint be is sűríthetjük, de bőven elég, ha egy olyan tálkába tesszük, amiben le tudod hűlni az útra. 

Salátába tekert sonkás fetafalatok

 

 image_33.jpg

Hozzàvalók

1 doboz feta

1/4 fej jégsaláta

20 dkg száraz sonka 

1/2 vajkrém

Tzaziki fűszer keverék 

Fogpiszkáló

Elkészítés

Fogjuk a vajkrémet és összekeverjük a tzaziki szósszal, majd pár órára hűtőbe tesszük - nem túl bonyolult módon. 

A feta sajtot tetszés szerinti vastagságú szeletekre vágjuk, majd fogjuk a sonka szeleteket és jól megkenjük a hűtőben állt krémmel. Mikor már minden kis feta szelet sonkába kötözve áll, előállunk a saláta levelekkel és azokkal is jól körbe bugyoláljuk, majd egy fogpiszkálóval rögzítjük. Mellé csomagolhatunk egy kis kétszersültet is. 

Fullos olasz szendvicskék

 

image_34.jpg

Hozzávalók

2 csomag mozzarella

25 dkg nagy szelet száraz sonka

2 db szárított paradicsom

Pesto szósz 

2 db bagett

Elkészítés

Felvágjuk a mozzarellát és félbevágjuk a szárított paradicsomot is, amit ezután egy kis olívaolaj társaságában a sonka szeletek közé tekerünk. A bagettet a közhiedelemmel ellentétben, gondosan megkenjük pesto szósszal és szépen közé helyezzük a sonkaterecseket. Miután megkaptuk a hatalmas szendvicset; pici szeletekre vágjuk, és szépen becsomagolva, útnak indítjuk :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr436234701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása