"Úgy emlékszem azt mondta, megtanít táncolni, énekelni és hegyeken völgyeken átívelünk majd mi ketten. Csak mi ketten. Nem jönnek többen, nem hív senkit és semmi olyasmi nem történik amit nem szeretnénk... 

Hát hazudott...." Természetesen egy barátom elmeséléséből tudom, hogy amikor először leültek beszélgetni minden más volt. Gyümölcsös ízű szájával és mézes, ágyas csókjaival csábította szegény párát, aki menten kötélnek állt. Azt is elhintette, hogy ő bizony házi, semmi ipari tevékenységet nem végez, ezért nem veszélyes, csak kicsit mélyebb nyomot hagy maga után. Hát belement... Az első csók után még csak a finom ízt érezte a szája szélén, amit az otthagyott. Egy hirtelen felindulásból született hosszan tartó érzést, ami a második után való vágyakozást idézte elő. 

erdélypi pálinka.jpg

Erdély völgyeinek legmélyén jártak ekkor. A ház hirtelen tele lett beözönlő barátokkal és családtagokkal. Mindenki hozta a saját "házi ágyasát" és megkezdődött a buli. Soha nem látott hanghordozó eszközök kerültek elő, amikből a legkülönbözőbb zenék szóltak. Volt rock, pop, electro és a végén némi székely népdal is. Csak a rend és a családtagok kedvéért. Egyre több ágyas csatlakozott a partyba és igazi ízorgia vette kezdetét. Csak úgy jöttek a gyümölcsös domborulatok. Egyik a másikra, másik az egyikre - a kettő között pedig borral öblítettek és előfordult némi házi finomság is. Úgy tetszett, az egész város és a környező falvak is egy házban pödörítik tovább az este sztorijait. Mindenkinek volt egy nagy meggyőződése, egy mély konfliktusa  és olyan vicces videókat mutattak, amik nálunk csak később - egypár kocsmatúrázó fiatal nyomán - lettek ikonikus darabjai a videomegosztó portáloknak. 


photo1 (15).jpg

Innentől a "barátom" komoly gondolkozásba kezdett.Nem tudja mire is emlékszik. Volt valami hegy, valami folyó és még pár elásott kincs. De nem biztos. A hegy lehet, hogy nem volt ott. De ott csak hegyek vannak. Akkor mégis. A folyó, annak ott kellett lennie mert beleestek és fürödtek is benne. Akkor lehet a kincs.... vagy az valami más volt. Az ember ilyenkor mindenkit kincsnek hív. Szóval a lényeg, hogy ott megtanult énekelni és a mézédes Málnácskájával közös dalba kezdtek, amit hajnalhasadtáig együtt énekeltek és a Cirque de Soleil showját megszégyenítő táncot nyomtak hozzá. Fergeteges volt. 

kolozsvár5_1.jpg

Aztán minden elsötétült. A Szilvácska vérig sértődött, mert Málnácskának hívta és a föld túl közel került, vagy megfordult és a teleportálás után, újra Málnácska lábainál ébredt, akiről kiderült, hogy leginkább túl mély nyomot hagy az emberben és a dió amúgy is jobb fej. Valahogy minden zavaros lett és a többi az éj vagy ki tudja minek a titka lett...

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr966135220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása