Bánffyhunyadon felépült a világ legnagyobb giccstelepe, ahol az autómárkák logói karcolják szét az arra merészkedő felhőket. Megpróbáljuk magunkat beleképzelni a megrendelő szerepébe...

Egyik reggel a szükség megszüli a nagy ötletet : a hatalmas családnak, tágasabb tér kell, a gyerekek se férnek már meg a tyúkok mellett ....ezer probléma. Új ház kell, nincs mese, de akkor legyen tágas, de ha már építünk, nem ártana, ha tetszene is. Legyen csillogó-villogó és mivel a kocsmában a szomszéd is mesélte, hogy hasonló törekvései vannak : legyen nagyobb, és még menőbb, mint amire ő készül. Legyen benne minden, amit szeretnek, a merdzsó, a bmw és a sánel (a kislány úgyis két-cés a divat királynőről  kapta a nevét, de a csöpp, kimkardashian is úton van már). 

sáválé3.jpg

Na, akkor este a gyerek bekapcsolja a Disney-t , ahol az első kép, ami fogadja a család főjét, az egy csillogó palota. Akkor lopjuk le azt is - meg valaki, ha lehet, mindennap haladjon el fölötte jobbról balra egy hullócsillaggal. Eddig oké. De vajon melyik stílus legyen? Egyiptomi fáraók lakhelye, vagy Mulan volt a szimpi - hopp egy név, ami jó a következő harcos kis-lakatosnak - vagy a Kis Hableány adja az ötletet a legmenőbb medencéhez. A repülőszőnyeg pedig egy LV-mintás, Audi logós csoda legyen.  

 

Megvan az inspiráció, az alaprajz, a tervek ... no de fizetni csak nem szeretnének érte. Így Apuka és Anyuka úgy dönt, reggel felveszik a legszomorúbb arckifejezésüket, a legrongyosabb ruhájukat ,a hétből legalább négy gyereküket és bemennek a helyi önkormányzathoz megindokolni a több milliós segélyt. 

Eltelik egy kis idő, megérkezik a segély a szerencsétlen nagy családnak, és a rokonoknak, így egy mindenkiért mindenki egyért - megkeresik a legjobb mesterembereket, akik megalkotják a képzelet határán messze túlszárnyaló építmény-groteszkeket. Sáválé, aranyfog az alapzatba, kezdődjön az építkezés, a Mercedes logó a torony tetején pedig 24 karátosan csillogjon, mint a Salamon legnemesebb ékszere. 

sáválé.jpg

Kész a nagy mű. Az helyi fordításban értelmezett összes világmárka felkerült a kastélyra, de a belső még nincs kész. A pénz elfogyott, Lakatos Éjjelnappalbudapest már sír a bölcsőben, több segély nincsen, a bankok hírből sem akarnak hallani a családról, úgyhogy vissza az alapokhoz : álljunk ki koldulni a palota elé. 

sáválé2.jpg

Persze a koldulás nem egy nagy biznisz, így a hatalmas igényekről egy kicsit alább adva eladásra kerül egy Vuitton logó és egy Kelemen Klein csizma. A család nem is bánja, szép külső falak mögött élhet, ahogy végülis eddig is élt - de a szomszéd irígy, a világ pedig a csodájára jár mekkora, de mekkora barmok laknak egymás mellett... 

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr616734009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása