Sztorik - Köln és a Cobra 11

2014.05.12. 15:00


A Köln-i autópálya rendőrség akciódús hétköznapjainak forgatási helyszínein bárki belefuthat kedvenc szereplőibe, akik épp nehézfejű bűnözök üldözésében vesznek részt.  

Az 1996 óta futó népszerű akciósorozatot mindenki a helyes rendőrökkel és számtalan autóval azonosítja, amit az epizódok során fogyasztanak el a készítők. A valóságban azonban a széttört kocsik száma jóval meghaladja a filmből becsülhető adatot, ha figyelembe vesszük hogy egy jelenetet akár kétszer, háromszor is újravesznek. A történet szerint a cselekmény központja Köln és azon belül is a Köln-i autópálya rendőrség épülete, mely a sorozat elején a valóságban még Berlin mellett foglalt helyet.  

cobra 113.jpg

A sorozatot 1996-ban kezdték forgatni egy Berlin melletti lezárt autópályán, mely eredetileg a vasfüggöny miatt vesztette jelentőségét. Itt állt akkoriban a rendőrség épülete is, ami azóta lebontásra került. Az első széria olyan sikeres lett, hogy az RTL nevű nemzetközi csatorna újabb és újabb szériákat rendelt meg a készítőktől. A főszereplők és a forgatási helyszínek többször is cserélődtek, új érdeklődőket generálva a műsor számára - és egyre több kölni nőt csalogatva az utcákra. 

 cobra11.jpg

Köln népe szinte bármikor számíthat egy finom kis üldözéses jelenetre, noha az igazi kocsitöréseket lakott területen kívül forgatják, melyhez a producerek úgy látták, érdemes egy egész autópályára beruházni az extra akció kedvéért. A városról gyönyörű felső felvételeket készítettek az alkotók, míg a belső jelenetek főként veszélyes negyedekben, esetleg luxus lakásnak berendezett stúdiókban készülnek. A Cobra 11 tagadhatatlanul Németország egyik legnépszerűbb export cikke  lett, mely egész Európában teret hódított magának. A televízión keresztül szinte mindenki megismerheti a Köln-i sötét életet és összevetheti a megbízható rendőrök életével. 

cobra11 2.jpg

Aki a nálunk is látható szereplőkkel szeretne elkapni egy-egy pikáns üldözős jelenetet mindenképp igyekezzen velünk Kölnbe, ugyanis a hírek szerint a legsármosabb férfi szereplő már nem marad tovább a sorozatban. Vagyis www.orangeways.com   ;) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr796156009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása