Városok - Top Tavak

2014.06.03. 15:21

Idén mi lenne, ha a tengepartok mellett Európa népszerű tavait is meglátogatnánk egy-egy napra. Íme pár javaslat, amit a városainkból is könnyen elértek. 

Bledi-tó, Ljubljana 

Szlovénia legszebb tava egy kis templommal a közepén várja a meleg víz és a sportok szerelmeseit nem messze a fővárostól. A Bled-i tó mesés alakját gleccserek formálták tökéletesre, akik egy kis szigetet is hagytak az utókor csodálkozó szemeinek, amir később a Mária mennybemenetele templom épült. A tó körüli dombok jótékony termál források vizeit engedik a tó vizébe, melyek természetesen növeli a víz hőmérsékletét,így a tóparti szállodákban akár télen is alkalom nyílik a fürdőzésre. Annak ajánljuk, aki nyugalomban, meseszép környezetben szeretne pihenni vagy hódolni számtalan vízi sportnak. 

image_35.jpg

Jarun-tó, Zágráb 

Ahogy korábban is írtuk már, a horvát főváros messzeföldön híres a mellette talàlható Jarun-tóról mely a város lakosságát bőven ellátja strandolási lehetőségekkel. A tó ad otthont a lazulni vágyó felnőtteknek és az egész nyáron bulizni vágyó fiataloknak. A parton rendezik meg a diák-pénztárcára tervezett INmusic fesztivált, melyre nemzetközi fellépőket is várnak. A nyár többi részében pedig a szörf és egyéb vizi sportok szerelmesei találhatnak számításukra. 

image_36.jpg

Mondsee - Salzburg 

Az osztrák Alpok legszebb tava Salzburg városánál található, mely ivóvíz tisztaságú vizével csábítja a turistákat. A messzelátók örülhetnek ugyanis a vígan úszkáló halakat akár 20 méteres mélységben is megcsodálhatják. A tó mellett számtalan hotel és kis panzió vert sátrat, hogy várja a meseszép helyen pihenni vágyókat. 

image_37.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr886262495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása