Oda-vissza 10.000 Ft alatt!

2014.09.02. 11:27

A csúnya, sötét őszi napok egyik legjobb ellenszere, ha kiszakadsz a megszokottból és elmész egy kis időre - ha csak egy hétvégére is- világot látni. Ha nem szeretnél olyan sokat költeni, segítünk hova tudsz oda vissza 10.000 Forintból vagy annál olcsóbban kijönni. 

Krakkó

Ha szereted a zsidó kultúrát és a zsidó konyha ízeit, vagy szeretnéd ezeket megismerni, akkor Krakkót mindenképp fel kell tűznöd a céltábládra. A Kazimierz környék a betelepítések óta a zsidók által lakott városrész, mely az évszázadokat megőrizve fejlődött és öltötte fel a hazánkhoz hasonló formáját. Ha pedig úgy érzed, libával és sólettel már teletted magad, tégy egy sétát a Visztula folyó partján a vár felé, ahol még a hírhedt sárkány barlangját is megnézheted. 

10rongy2.JPG

Bécs

Bécsbe mindenkor, mindenhogyan minden célból érdemes ellátogatni - és ehhez már napi 3-szor is indítunk járatokat. Ha elmerülnél a barokk kor szépségei közt vagy felfedeznéd a modern művészet remekeit, számtalan galéria és múzeum áll szolgálatodra. Eltölthetsz egy kellemes vacsorát párod, vagy barátaid és egy zavarba ejtően nagy bécsi szelet társaságában majd másnap meglesheted Schönbrunn-i kastély szép és a Schönbrunn-i állatkert aranyos oldalát is. 

10rongy3.jpg

 

 

Kolozsvár 

 

A hírek szerint a város, mely korábban szintén hazánkhoz tartozott volt a szülőhelye az "igazságos" melléknévvel illetett Mátyás királynak. Emellett itt alapították meg a Kolozsmonostori apátságot melyet , az uralkodó szülőházával egyetemben szintén látogathatunk. Érdemes megnézni a híres magyar építész, Makovecz Imre által tervezett református templomot is , majd megkóstolni a finom és laktató erdélyi konyha általános remekeit. 

10rongy1.jpeg

 

Ljubljana

Ljubljana városa nagyrészt egy folyóval körül ölelt dombon helyezkedik el, ami nagyban meghatározza a látnivalók minőségét is. A kanyargó, romantikus folyópartot édes kis kávézók lepik el és nagy többségükben az odalátogatók örömére friss pékárút és finoman pörkölt kávét szolgálnak fel. A városra a szláv beütés mellett nagyban hatottak a közeli olasz kultúrák így egy igazán kedves kis mediterrán helyen érezhetjük magunkat. 

10rongy5.jpg

 

Pozsony

 

A korábban hazánkhoz tartozott település történelméből adódóan nagyon hasonlít a magyar vidéki nagyvárosokhoz. A Dunán lévő híddal elválasztott szlovák részen található a történelmi jelentőségű pozsonyi vár, ahova mindenképp érdemes ellátogatni. Ha pedig megnéztünk minden fontosat ami a közös emlékeinket idézi mindenképpen térjünk be az építmény alatt található kis utcák kis helyeire és igyunk egy nagy adag sört vagy kofolát. 

10rongy7.jpg

Zágráb

A horvát fővárosban amellett, hogy a művészettörténetet hűen felvonultató építményeket találunk, mindenképpen érdemes tenni egy természeti sétát is a népszerű és nem mellesleg nagyon szép Maksimir parkban. Ha ezzel is megvagyunk, vegyünk valahol egy finom burek-et és menjünk ki piknikezni a Zágráb melletti hatalmas tó partjára, ahol a helyiek is szívesen mulatják az időt. Kora ősszel még egy-két vízisport is kipróbálható. 

10rongy6.JPG

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr456658415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása