Happy - Bécsi bulihelyek

2014.05.13. 14:39

A bécsi fiataloknak is van olyan helye, mint nálunk az Erzsébet tér, sőt külön rész szolgál a városban a fiatalok részére. Bár elsőre nem hinnénk, de az osztrákok is tudnak szórakozni a fővárosban. 

A Swedenplatz Bécsben már a hetvenes évek óta kedvelt találkozóhelye a fiatalságnak. Bár a környéken lakók nem igazán örülnek a generációk óta kialakult helyzetnek, a fiatalok szinte minden este felkeresik a helyet. Olyan ez, mint nálunk az Erzsébet tér : mindenki a parkban ül, barátok találkoznak , szerelmek köttetnek és párok válnak szét. Innen indulva pedig könnyen találunk olyan helyeket, ahol eső esetén bármikor behúzódhatunk. A környező utcák ugyanis a bécsi formában szórakozó közönség ízlése szerint alakultak ki. Szinte minden stílus rajongója megtalálja a helyét 20 és 50 között. Mert itt, kulturált körülmények között az idősebb korosztály is képviselteti magát a bécsi éjszakában, ahol a benti dohányzás és a köztéri alkoholfogyasztás is megengedett. 

wienparty1.jpg

A Swedenplatz után számtalan klubba térhetünk be, ilyenek az aluljáróból kialakított Passage, vagy egy régi szauna helyén épült Pratersauna, ahol elsősorban techno zenébe botlunk. A legnépszerűbbek az egyetemisták körében az U4, a Praterdom. De ha a romkocsmákhoz hasonló világban akarunk járni , térjünk be a design negyedbe, ahol a gasztronómia, a hosszú beszélgetésekés a művészet adnak élvezetes elegyet.

wienparty2.jpg

 

A város legnagyobb fesztiválja a hosszan elterülő Duna sziget Fesztivál, melyet Bécs központjában tartanak meg együtt élünk, együtt ünneplünk jelszóval. A fesztivál valóban a város lakóinak szól, ugyanis nemtől és kortól függetlenül mindenki számára szórakozási lehetőséget nyújt. Ilyenkor minden bécsi és minden osztrák az eseményen van, és az osztrák sztárok mellett nemzetközi fellépők koncertjei hallhatók. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr216159792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása