Happy - Tavak Európában 2.

2014.06.05. 15:13

Európa számos tóban és termálforrásban gazdag, így lehetetlen egy postba sűríteni mindent. Úgy döntöttünk, most Pozsonyt, Berlint és Székelyudvarhelyt vesszük górcső alá. 

Pozsony -Szenczi napfényes tavak

Pozsonytól egy kisebb ugrásra a napfényes tavak napfényes partján egymást érik a jobbnál jobb kikapcsolódást ígérő üdülőhelyek. A több, kis tóra bontható nagy tó partján a legismertebb központ Senec, vagy Szenc városában található. A város híres emellett az egész évben nyitva tartó vízividámparkról, melynek minden medencéjébe meleg hőmérsékletű termálvíz csörgedezik. Az aquapark egy kültéri és egy beltéri részre oszlik így télen és nyáron is alkalmas a kikapcsolódásra.

 image_38.jpg

Berlin - Luckenwalde

Mesés erdei tájak mesés tavai közül is a legkiemelkedőbb természeti műremek a Berlintől nem messze fekvő Luckenwalde városánál található. A hely mindössze 57 kilométerre terül el a német fővárostól és annak aki Berlinig elutazott, mindenképp látnia kell. Luckenwalde mellett számos turista ösvény halad el, melyeknek  a településnél található kristálytiszta vizű tó a célpontjuk. A város emelett híres arról is, mennyi építőművész bölcsője volt. Az alkotók természetesen mindigis hűek voltak, így Luckenwalde építészeti jelentősége is kiemelkedő. Nyáron a vizisportok és túrák színtere, télen pedig mesés Karácsonyi vásárba invitál.  

image_39.jpg

Székelyudvarhely - Termálforrások

A Hargita környéke gazdag a hegyekből lefolyó és a hegyekben feltörő vizekben, forrásokban. Az érintetlen természet a városok minden szögéből látótávolságra van, így a tavakban, fürdőkben való pihenés igazi kikapcsolódás lehet, ahogy gondolataink megpihennek a burjánzó fák lombjai és a hegyek vonulatai között. A Székelyudvarhely környékén feltörő termálvíz jótékony hatással van a testre és a lélekre is egyaránt. 

image_40.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr796281219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása