Sztorik - Kalandosan, szabadon

2014.07.24. 15:42

Az ember, ha határőrökkel találkozik, közben éjszaka van és még csak nyelvet se beszélnek...persze minden egyszerre jön, ahogy az lenni szokott - de a legnagyobb bulik és társaságok is ilyenkor jönnek össze. - Szintén egy "Barátunk" meséje.

"Barátom" "Barátjáéknak" az volt a szerencséje, hogy felkészülve indultak a hosszú útnak. Volt nálunk minden hasznos dolog, esőkabát, gumicsizma és persze tartalék élelmiszer és innivaló. "Barátom" ugyanis úgy gondolta, az Erdélyből hozott rengeteg üveg pálinka egyikét mindenképp át kell töltenie pár sprite-os üvegbe, amit majd ha már a szálláson vannak, meg is bonthatnak. Nos ezek az üvegek a szállásig nem értek el, és nem a bohóság volt az oka. 

Az út első felénél minden rendben zajlott. Mindenki békésen szunyókált már az első félóra elteltével. Az igazak álmát csak egy valami zavarhatta meg - a sötétben idegen nyelven beszélő, mogorva határőr. Sajnos a rend határ-menti őre nem a tanultabb fajta képviselője volt , így egyértelműen logikusnak gondolta, hogy mindenkinek kötelező az ő nyelvén megszólalnia, ha már neki nem megy sehogy másképp. A káoszban természetesen mindenki felkapta a fejét, ahogy a buszsofőr próbált angolul kommunikálni az úriemberrel, aki valami furcsa okból kifolyólag egyáltalán nem akarta érteni, hogy az Európai Unio-ban, uniós állampolgároknak személyivel szabad az átjárás. 

travel3.jpg

Ilyenkor már mindenki egy szimpatikus mellékhelyiség felé kezdte venni az irányt, a maga álmos zombi mozgásával. A szerencsétlenebbek eközben kifogtak egy másik alkalmatlankodó őrt, aki minden mozdulatukba belekötött. A mi kedves kis rendőrünk pedig a kedves kis barátaival együtt megérkezett hogy egy tüzetesebb átvizsgálás idejére elvigye a papírjainkat. Ez a tüzetes átvizsgálás természetesen nem 2 percig tartott. A buszsofőr pedig már egyre türelmetlenebbül kérdezgette a rendőröket, mikor tudnak útnak engedni, ugyanis a járatra máshol még sokan felszállnának.

Mivel az első óra elteltével sem érkezett értelmezhető válasz, "Barátom" kitárta a karját és elővette a Sprite-os üvegeket, azzal a felkiáltással, hogy mindenki a vendége. Az emberek fogták magukat, a félreállított busz mellett leültek a padkára és megkezdődött a buli. A pálinkák körbeindultak és előkerültek a csomagolt szendvicsek is, na még pár "Fantás" és "Kólás" üveg. Egy félóra után már szinte mindenki éberebb volt, mint valaha az út során. Az idő pedig csak múlt és múlt, egészen addig a pillanatáig az éjszakának, amikor a leghidegebb van. Ekkor megérkezett a buszsofőr, hogy bár érdemi információval nem tud szolgálni, de pár takaró akad a csomagtartóban, így sikerült elfogyasztani az utolsó kör pálinkákat is, míg szegény sofőr a rendőrökkel hadakozott. 

travel2.jpg

Valamikor a hajnali órákban azonban visszajöttek a papírjainkkal és indulhattunk is tovább. Mint kiderült az egyik utas ellen rendőrségi körözést adtak ki, hogy miért azt nem sikerült megtudnunk, ellenben veszélyesen sok külföldi facebook-jelölés érkezett a busz női utasainak. Így az utasok már-már összekovácsolódva indulhattak tovább, mint egy jó kis osztály. 

Persze zökkenőmentesre ezúttal sem sikeredett semmi, ugyanis sikerült kifogni egy első ránézésre, dugónak, félórával később pedig már inkább baleseti helyszínelésnek kinéző autópályán való ácsorgást. Álltak, álltak egy órát, mikor már mindenkinek volt valami komolyabb baja. A legközelebbi benzinkút viszont pont abban a távolságban volt, ahova, ha el is indulna az ember, félne, hogy dolga végeztével a busz pont el fog hajtani az orra előtt. 

Némán tanakodtak, vajon ki, hogy, mint fogja megoldani sok ember problémáját. Ekkor "Barátom" találékonyan felállt és lement a sofőrhöz, akivel sikerült lebizniszelnie, hogy pár szendvics és kávé fejében - amit majd közösen vesznek - a sor indulásával behajt a kút mellé, így mindenkinek meg van az esélye, hogy egymásután libasorban közelítse meg az objektumot. 

A társaság még inkább összekovácsolódott, de hogy mi lett a viharból, a városban eltöltött időből és a hazafele útból 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr766540677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása