Happy - Európa kávézói

2014.08.05. 14:37

Egyik nap a Balaton parton ültem, amikor kihozták az itallapot és szinte zavarba jöttem, annyi fajta finomnak látszó kávé szerepelt rajta. A teljesség - és enyhe szívroham - igénye nélkül csak egy citromhéjra főzött afrikai presszó-csodát sikerült kipróbálnom. De mi a helyzet Európában? Hol vannak a legkreatívabb kávézók? 

Bécs - Cafe Sperl 

Igazi nagy kedvenceim a modern, kreatív dizájnnal megáldott helyek, de minden ilyen dolgot magam mögött hagyok, ha épp Bécsben járok. Bécs a kultúra és a barokk fellegvára - dicséret a bécsieknek, hogy a modern szépen megfér benne- és persze az igazi bécsi kávéé, így olyan helyet ajánlok nektek, ahol korabeli nagyvilági osztrákként érezhetitek magatokat. A Café Sperl egy igazi tradicionális hely, ahol fatartón olvashatjuk a napi osztrák és nemzetközi híreket a legfontosabb társasági eseményekkel együtt. Az étlap és az itallap is tradicionális kávékat, süteményeket tartalmaz. Egy nyugodt reggeli vagy délutáni kávézás helyszíne, elmélkedőknek és korban utazóknak. 

Web: www.cafesperl.at

Ljubljana  - Rog

A város legújabb kávézócskája a folyó partján helyezkedik el csodás hátteret teremtve ezzel is a kávé fogyasztáshoz. Ha pedig enni is szeretnénk, mindenképpen itt kell megállnunk, ugyanis minden, ami péksütemény, házilag készül - ebben benne van a fincsi vajas croissant, a szendvicsek és az édességek is. Egy igazi eldugott kis csendes hely, a belváros közepén, ami tökéletesen alkalmas szerelmes reggelihez vagy íráshoz, alkotáshoz. 

Web: http://kavarna-rog.si/kavarna_rog.html

ljubljana kévé.jpg

Zágráb - Amelie 

Egy igazi mesevilágba csöppen az, aki az Amelie-be belép. Kicsit, mintha nem az Amelie, hanem Alíz csodaországában járnánk és minden várakozással töltött percben megjelenhet a pincér helyett egy ideges nyúl, vagy egyéb furcsa lény. A modern vintage belső mellett ez a környék legmenőbb sütizője, így az édesszájúak gondtalanul válogathatnak a kávé és sütemény-különlegességek között. 

 Web: http://www.slasticeamelie.com/

zágráb kávé.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr126575029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása