Először azt hittük, rossz vicc, aztán utánanéztünk... Ma reggel arra ébredtünk, hogy a jegyirodánk ablakait teleragasztották  "OFFICIAL HITCHHIKING SPOT" feliratú matricákkal. Ahogy rámentünk az oldalra, rájöttünk, hogy ez valójában egy jótékonysági akció és nem rongálásról, hanem figyelemfelhívásról van szó. Azonnal fel is vettük velük a kapcsolatot, aminek eredményéről később beszámolunk. Most viszont lássuk, mi is ez és kiknek is szól.

Mi az a Tramprennen? 

A Tramprennen elnevezésű akció egy verseny, aminek az a lényege, hogy meghatározott útvonalakon kell a stopposoknak és a részt vevő autósoknak a legyorsabban célba érniük, mindezt annak a nemes ügynek az érdekében, hogy minél több támogatás gyűljön össze a Viva Con Agua elnevezésű akcióra, mely az ivóvíz-ellátást és a higiéniai körülményeket hivatott előteremteni olyan térségekben, ahol ez komoly gondot jelent. 

A stoppolás másik célja, hogy az emberek nyitottabbak legyenek a más kultúrából, más közösségből származó társaik felé. Az út során kinyílik az utas számára a világ, és olyan kapcsolatok köttetnek, melyek később nagy segítségére lehetnek az embernek akárcsak egy utazás során vagy nagyonn dolgok tervezése közben. 

hh.jpg

Miért fontos?

Mert a jó érzés mellett, amit az adakozás nyújt új kapcsolatokkal lehetsz gazdagabb. Valós tettel segítesz más embereket, miközben te is jól jársz, hiszen kényelmesen juthatsz el a célod felé. 

hh2.jpg

Hogy működik?

A stopposok 2-3 fős csapatokba szerveződnek és kiválasztanak egyet a honlapon megadott utak közül. Egy-egy út, 6 megállót tartalmaz, ahol az ujjukat alkalmazva kell az autóst megtalálniuk. Persze könnyítés képpen a Tramprennen stopposoknak a táskájukon vagy egyéb holmijukon logós matricával jelzik milyen akcióban is vesznek részt, aminek során pontokat gyűjtenek. A leggyorsabb nyer, de plusz pontot az kap, aki fair play játszik. 

Mik a feltételek?

  • Legyél nyitott más kultúrák megismerésére. 
  • Legyél elfogadó más vallási szokások iránt
  • Legyél elfogadó más sexuális beállítottsága felé
  • Legyél sportszerű 

Annyira nem is nehéz. 

hh5.jpg

Mi nagyon szimpatikusnak tartjuk a kezdeményezést és valamilyen formában mindenképp segíteni szeretnénk. Amennyiben van ötleted, hogyan tudna az Orangeways részt venni aktívan az akcióban küldj egy e-mail, "STOPPOS" tárggyal az info@orangeways.com-ra. 

Pictures via : www.tramprennen.org , Facebook / Tramprennen 

A bejegyzés trackback címe:

https://orangewayshappyways.blog.hu/api/trackback/id/tr296672049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása