Sokan szeretik a hotelek biztonságát, vagy a panziók családias hangulatát, de vannak akik nem erre, hanem inkább az úton megszerezhető élményekbe szeretnének fektetni. A hotelek nagyon drágák tudnak lenni így vegyünk górcső alá pár, sokkal olcsóbb megoldást pro és kontra. 

Megkaptad a nagy feladatot : osztálykirándulást kell szervezned a társaidnak. Sör, bor eddig oké - na de a tanárok is jönnek. Mi legyen az, amivel Ti is jól érezhetitek magatokat, de kedves nevelőitek se kapnak szívrohamot... Mindenki nyugodjon le a... Segítünk ;) 

Csoportos kedvezményeinkről elérhetőségeinken érdeklődhetsz. 

Prága 

Ha már Károly-híd, akkor a Károly-híd semmiképp se nappal - hanem este vagy reggel, ködbe burkolózva, aztán fokozd a hangulatot és vidd el a többieket a föld alatti múzeumok egyikébe. A Muzeum Poviesti külön erre szakosodott : az egyik város alatti rejtekhelyén alkimisták, míg a másikon rettegett gyilkosok és gonosz szellemek fogadnak. Aztán használjátok a jobbik eszeteket valamint a logikai képességeiteket és jussatok ki a bezárt szobából, ahol egy őrült figyeli minden mozdulatotokat. A sörgyárak és a bárok látogatását természetesen csak 18 éven felüli személyeknek ajánljuk -de nekik mindenképpen. 

horror2.jpg

Most mi fogunk súgni a tanároknak. Bár tanítók nem voltunk, de diákok igen és ha érdekes dolgot láttunk, azért mind megálltunk... ha pedig unalmas hosszú órákat kellett tölteni egymás után a múzeumokban....hát nem voltunk éppen jófejek. Viszont most azok leszünk és megmutatjuk, hogyan kell tálalni a kultúrát a szerelemre és szabadságra vágyó gyerekeknek. 

Egyedi, csoportos ajánlatokról elérhetőségeinken érdeklődhet.

Prága 

A cseh főváros számtalan érdekes programot rejt - amivel jó tanárként, nem árt tisztában lenni. Természetesen kötelező megnézni a történelmi jelentőségű helyeket, a Károly-hidat vagy a Vencel teret, ami a nagy tiltakozásoknak, például a Bársonyos forradalomnak volt a helyszíne; de ha azt szeretnénk, hogy a diákok valóban élvezzék a túrát, nem rossz ötlet, ha megosztunk velük pár vicces történelmi tényt. A régen élt csehek például nem tetszésüknek úgy adtak hangot, hogy az illető politikust egyszerűen székkel együtt kidobták a városháza, vagy országház ablakán. Azt azért nem állítanánk, hogy a székek nyomaival találkozhatunk, de egy ilyen helyszínen ellőni a történetet mindenképp érdekes megoldás. A másik dolog, amit mindenképpen előhúznánk a tarsolyunkból , azok az Aranyművesek utcája és a régi alkimisták titkai, amivel a Muzeum Povesti-ben ismerkedhetnek meg. Aggodalomra semmi ok, csak egy kis varázslás és alkímia.... 

tanár1.jpg

 

Érdekes éttermek

2014.10.07. 13:26


Nem elég, hogy velünk csodálatos helyekre utazhatsz még érdekes éttermekbe is ellátogathatsz Prágában, Bécsben vagy éppen Krakkóban. Jegyek 1950 forinttól a www.orangeways.com-on. 

Krakkó:

A híres sóbányában egy hosszú turista utat hoztak létre, aminek a  vége egy étterem, ahol a szinte múzeumként is létező bányában egy könyed ebédet is elfogyaszthatsz. A sóbánya tele van védőszentek szobraival, a Szent Kingának tisztelt kápolnában pedig sókristályokból készült installációk és meseszép csillárok várnak.

krakkó1_1.jpg

Álomszerű kastélyok

2014.10.06. 13:26

Bár városainkban is csodálatos élményekben lehet részetek, azért nem árt néha tovább lépni és ellátogatni a lélegzetelállító és persze történelmileg is jelentős kastélyokhoz, melyeket városainkból helyi járatokkal könnyen elérhettek. 

Berlin - Brandenburg 

Az UNESCO Világörökség részének nyilvánított Brandenburg-i kastélyok talán a legszebbek a világon. A korabeli, francia hugenotta hatás alatt megvalósuló német építészet remekei, köztük Nagy Frigyes nyári rezidenciája számos művészt megihletett már. A hegyek tetején épült paloták minden képzeletet túlszárnyalnak, pontosan olyanok, mint azt, a mesében elképzeltük. Egy hosszú túra tetőpontjaként is tökéletesek, de akadnak olyanok is, amik szállodaként üzemelnek. 

Berlin: 7990 forinttól 

kastéyl0.jpg

süti beállítások módosítása